Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmoitavat logiikatLaajuus (5 op)

Tunnus: TS00CC40

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Veli-Matti Häkkinen,

Osaamistavoitteet

Hallitset suurten ja monimutkaisten ​​PLC-pohjaisten ​​automaatiojärjestelmien sovellus- ja laitteistosuunnittelun sekä käytön. Pystyt ratkaisemaan PLC -pohjaisten automaatiojärjestelmien ongelmia sekä itsenäisesti, että ryhmässä.

EUR-ACE TEKNIIKAN SOVELTAMINEN KÄYTÄNTÖÖN
Pystyt toteuttamaan ohjelmoitaviin logiikoihin pohjautuvia ohjausjärjestelmiä. Osaat valita ja käyttää sopivia laitteita, työkaluja ja menetelmiä. Pystyt yhdistämään teorian ja käytännön insinööriongelmien ratkaisemiseksi PLC-projekteissa. Sinulla on ymmärrys sovellettavista tekniikoista ja menetelmistä sekä niiden rajoituksista.

EUR-ACE VIESTINTÄ JA TIIMITYÖ
Sinulla on kyky kommunikoida tehokkaasti tietoa, ideoita, ongelmia ja ratkaisuja insinööriyhteisössä kansallisesti ja kansainvälisesti. Sinulla on kyky toimia tehokkaasti yksilönä ja tiimin jäsenenä sekä yrittäjänä

Sisältö

Erilaiset ohjelmointikielet: SCL, STL, Graph
Diagnostiikkatyökalut
Profibus DP&PA
ASi
Säädöt
Kenttälaitteet
Mittaukset

Esitietovaatimukset

Perustiedot ja -taidot liittyen ohjelmoitaviin logiikoihin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Sinulla on perustiedot, terminologia ja tiimityötaidot, mutta et osaa hyödyntää yhdessä noita resursseja ongelmien ratkaisemisessa. Kompleksisen kokonaisuuden hahmottaminen on haasteellista.

Tyydyttävä (2): Sinulla on perustiedot, terminologia ja tiimityötaidot, mutta niiden käyttäminen ongelmien ratkaisemisessa on haastavaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Osaat työskennellä tiimin jäsenenä mittavassa PLC-projektissa. Taitojasi tarvitaan ja käytetään projektin toteuttamiseen.

Kiitettävä (4): Olet keskeinen osa projektin haasteiden ratkomisessa näkemyksesi ja tekniikan osaamisen ansiosta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Sinulla on keskeinen rooli projektin edistämisessä ja pystyt tuottamaan innovatiivisia ja luovia ratkaisuja haasteisiin.