Siirry suoraan sisältöön

Älykkäät suuntaajasovelluksetLaajuus (5 op)

Tunnus: TS00CC60

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Sirpa Hukari,

Osaamistavoitteet

Tämä opintojakso on erityisen tärkeä, koska se antaa sinulle olennaista osaamista älykkäiden sähköjärjestelmien suunnittelussa ja analysoinnissa, samalla korostaen kestävän kehityksen näkökulmaa. Nykyaikana älykkäät sähköjärjestelmät ovat keskeisiä sähkömoottorikäytöissä, sähköautojen latauksessa, aurinkopaneelijärjestelmissä ja hajautetussa energiantuotannossa

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön

Osaat suunnitella ja analysoida älykkäitä sähköjärjestelmiä, kuten sähköautojen latausjärjestelmiä, aurinkosähköjärjestelmiä, säädettyjä sähkömoottorikäyttöjä ja hajautetun energiantuotannon ratkaisuja. Tunnet niissä käytettävät tekniset ratkaisut. Ymmärrät myös turvallisuusnäkökohdat, sääntelyn vaatimukset ja ympäristönäkökohdat.

Sisältö

Älykkäiden sähköjärjestelmien käsitteet ja merkitys.
Sähkömoottorien toimintaperiaatteet ja tyypit.
Moottorikäyttöjen suunnittelu ja ohjaus älykkäissä järjestelmissä.
Sähköajoneuvojen latausstandardit ja protokollat.
Latausinfrastruktuurin suunnittelu ja hallinta.
Aurinkosähköjärjestelmien toimintaperiaatteet.
Hajautetun energiantuotannon tarpeet ja hyödyt.
Energian varastointi ja hajautetun energiantuotannon integrointi älykkäisiin järjestelmiin.
Turvallisuusnäkökohdat älykkäissä sähköjärjestelmissä.
Ympäristövaikutusten arviointi älykkäissä sähköjärjestelmissä.
Energiatehokkuuden parantaminen ja kestävät käytännöt.

Esitietovaatimukset

Sähkötekniikan ja elektroniikan perusosaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1):
Sinulla on perusymmärrys ja käsitys teknisistä ratkaisuista, turvallisuusnäkökohdista, sääntelystä ja ympäristönäkökohdista, jotka tulee huomioida älykkäiden sähköjärjestelmien suunnittelussa. Tarvitset vielä ohjausta ja tukea älykkäiden sähköisten järjestelmien suunnittelussa.

Tyydyttävä (2):
Sinulla on perustason ymmärrys teknisistä ratkaisuista, turvallisuusnäkökohdista, sääntelyn vaatimuksista ja ympäristönäkökohdista, ja pystyt hyödyntämään tätä osaamista yksinkertaisissa tehtävissä älykkäiden sähköisten järjestelmien suunnittelussa, mutta tarvitset ohjausta ja tukea osaamisen soveltamisessa vaatimimmissa tilanteissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3):
Sinulla on hyvä ymmärrys teknisistä ratkaisuista, turvallisuusnäkökohdista, sääntelyn vaatimuksista ja ympäristönäkökohdista, ja pystyt soveltamaan tätä tietoa osaamistasi erilaisissa suunnittelutehtävissä. Pystyt suunnittelemaan ja soveltamaan älykkäitä sähköisten järjestelmien ratkaisuja itsenäisesti useimmissa tilanteissa.

Kiitettävä (4):
Pystyt suunnittelemaan ja soveltamaan älykkäitä sähköisten järjestelmien ratkaisuja itsenäisesti ja tarkasti. Sinulla on syvällinen ymmärrys teknisistä ratkaisuista, turvallisuusnäkökohdista, sääntelyn vaatimuksista ja ympäristönäkökohdista ja pystyt soveltamaan tätä osaamistasi erilaisissa tilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5):
Osaat suunnitella älykkäitä sähköisten järjestelmien ratkaisuja, jotka ovat innovatiivisia ja tehokkaita. Kykenet itsenäisesti soveltamaan ja analysoimaan oppimaasi uusissa ja haastavissa konteksteissa. Osoitat syvällistä ymmärrystä teknisistä ratkaisuista,turvallisuusnäkökohdista, sääntelyn vaatimuksista ja ympäristönäkökohdista.