Siirry suoraan sisältöön

SähköturvallisuusLaajuus (5 op)

Tunnus: TS00CC61

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Vesa Hytönen,
  • Pasi Puttonen,

Osaamistavoitteet

Tutustut sähköturvallisuusmääräyksiin ja opit toimimaan niiden puitteissa. Tämän kurssin suoritettuasi sinulla on valmius suorittaa Sähköturvallisuustutkinto 1, joka vaaditaan haettaessa sähköpätevyys 1:stä. Pätevyystodistuksen saaminen edellyttää sähköturvallisuustutkinnon lisäksi työkokemusta ja tutkintoa (esim. AMK-insinööri). Sähköturvallisuustutkinto on voimassa 5 vuotta. Sähköpätevyyksiä vaaditaan sähkötöiden- ja käytönjohtajilta.

EUR-ACE TEKNIIKAN SOVELTAMINEN KÄYTÄNTÖÖN
Tunnet sähkötyöturvallisuusmääräykset ja osaat toimia niiden puitteissa. Tiedät, miten sähköasennukset suunnitellaan ja toteutetaan turvallisesti (standardien mukaisesti). Osaat mm. valita oikeat suojalaitteet eri kohteisiin.

EUR-ACE TUTKIMUKSET JA TIEDONHAKU
Ymmärrät sähköturvallisuuteen liittyvien lakien, lakipohjaisten asetusten sekä standardien merkityksen. Pystyt hyödyntämään edellä mainittuja myös insinööritehtävissä vastaan tulevien ongelmien yksityiskohtaisessa tarkastelussa ja suunnittelussa. Kyky työskennellä sähkölaboratorio-olosuhteissa auttaa hahmottamaan teorian siirtämistä myös käytäntöön.

Sisältö

Sähköturvallisuuslaki
Sähköturvallisuutta koskevat valtioneuvoston asetukset
TUKESin ohjeet
Standardit SFS 6000 (pienjännitesähköasennukset), SFS 6001 (suurjännitesähköasennukset) ja SFS 6002 (Sähkötyöturvallisuus)
Laboratoriotyöskentely

Esitietovaatimukset

Sähkövoimatekniikan ja sähkösuunnittelun perustuntemus

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S): Virallisen TUKESin laatiman sähköturvallisuustutkinnon toinen osa tai tentti suoritettu hyväksytysti. Lisäksi vaaditaan hyväksytysti suoritettu SFS 6002 -sähkötyöturvallisuuskoulutus sekä laboratoriotöiden suorittaminen.