Siirry suoraan sisältöön

Backend-ohjelmointiLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CD85

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Teemu Siikaniemi,

Osaamistavoitteet

Tutustut backend-sovelluskehityksen perusteisiin, mukaan lukien yleisimpien palvelinkehysten ominaisuudet ja toimintaperiaatteet. Opit tärkeät osa-alueet kuten tietokantojen integroinnin, virheenkäsittelyn, API-suunnittelun ja käyttäjähallinnan perusteet. Pääset syventymään myös testauskäytäntöihin ja sovellusten julkaisemiseen.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Ymmärrät backend-sovelluskehityksen perusperiaatteet ja keskeiset teknologiat. Tunnet ja ymmärrät valitsemasi backend-sovelluskehyksen ohjelmointimahdollisuudet ja rajoitukset.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osoitat kykyä suunnitella, kehittää ja ylläpitää toimivia backend-sovelluksia. Pystyt toteuttamaan backend-sovelluksia, jotka kommunikoivat tehokkaasti tietokantojen ja muiden palveluiden kanssa. Osoitat kykyä testata ja julkaista backend-sovelluksia sekä osaat ottaa huomioon tietoturvanäkökohdat. Kykenet arvioimaan valitsemasi teknologian soveltuvuutta eri projekteihin ja tilanteisiin.

Sisältö

Backend-sovelluskehykset
Palvelinpuolen ohjelmointikäytännöt ja -mallit
Tietokantojen käyttö web-sovelluksissa
Tietojen validointi ja sanitointi
Virheiden käsittely ja virheenjäljitys
Käyttäjän todennus ja valtuutus
Istunnonhallinta
Palvelinpuolen sovellusten testaus
Sovellusten julkaisu
Edistynyt rajapintojen suunnittelu

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet, Web-kehitys, JavaScript-ohjelmointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Tiedät ja ymmärrät backend-sovelluskehyksen ohjelmointimahdollisuudet. Olet tehnyt vain osan opintojakson harjoitustehtävistä. Osaat suunnitella ja toteuttaa pienen backend-sovelluksen, jonka kommunikointi tietokannan tai muiden palveluiden kanssa on rajoittunutta.

Tyydyttävä (2): Tiedät ja ymmärrät valitsemasi backend-sovelluskehyksen ohjelmointimahdollisuudet ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt opintojakson keskeisimmät harjoitustehtävät. Osaat soveltaa osaamistasi valitun teknologian saralla ja toteuttaa backend-sovelluksen, joka kommunikoi tietokannan kanssa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Tiedät ja ymmärrät hyvin valitsemasi backend-sovelluskehyksen ohjelmointimahdollisuudet ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt suurimman osan opintojakson harjoitustehtävistä. Osaat analysoida valitun teknologian mahdollisuuksia ja laatia tietoturvanäkökohdat huomioiden sellaisen backend-sovelluksen, joka käyttää tehokkaasti tietokantaa tai muita ulkoisia palveluita.

Kiitettävä (4): Osoitat laajempaa tietoa ja ymmärrystä eri backend-sovelluskehyksien ohjelmointimahdollisuuksista ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt melkein kaikki opintojakson tehtävät. Valitsemasi tutkimustehtävän aihealue on tavanomainen. Osaat analysoida valitsemasi teknologian mahdollisuuksia ja osaat laatia backend-sovelluksen, joka hyödyntää tunnistusmenetelmiä ja käyttäjärooleja. Sovelluksesi kommunikoi tietokannan tai muiden palveluiden kanssa kattavasti. Tutkimustehtävääsi liitetty dokumentaatio kuvaa kattavasti käytetyn teknologian käyttöönoton, konfiguroinnin, rakenteen, sovelluksen toteuttamisen ja julkaisemisen. Osaat analysoida omia ratkaisujasi seminaariesitelmässä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Osoitat laajaa tietoa ja ymmärrystä eri backend-sovelluskehyksien ohjelmointimahdollisuuksiin ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin esimerkillisesti. Olet tehnyt opintojakson kaikki tehtävät. Valitsemasi tutkimustehtävän aihealue on haastava ja laaja. Osaat arvioida kriittisesti valitun teknologian mahdollisuuksia ja laatia backend-sovelluksen, joka kommunikoi tietokantojen ja muiden palveluiden kanssa laajasti. Tutkimustehtävääsi liitetty dokumentaatio kuvaa kattavasti ja virheettömästi käytetyn teknologian käyttöönoton, konfiguroinnin, rakenteen, sovelluksen toteuttamisen, julkaisemisen ja testaamisen. Osaat kriittisesti arvioida ja perustella omia ratkaisujasi seminaariesitelmässä.