Siirry suoraan sisältöön

OhjelmistotestausLaajuus (4 op)

Tunnus: TT00CD89

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Marko Rintamäki,

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuasi ymmärrät ohjelmistojen laadunvarmistuksen ja testauksen merkityksen osana ohjelmistotuotannon prosessia. Tunnet ohjelmistotestauksen tärkeät käsitteet, kuten yksikkötestaus, järjestelmätestaus, hyväksymistestaus jne. Osaat suunnitella tuotekehityksen näkökulmasta hyödyllisiä testitapauksia esitettyyn testikohteeseen. Tunnet tutkivan testauksen menetelmän perusteet ja kykenet soveltamaan sen perusteita testauksessa. Tunnet tärkeimmät työvälineet testaustyön kannalta ja kykenet toimimaan niitä soveltaen osana työkulkua. Tunnet manuaalisen testauksen ja testausautomaation eron ja ymmärrät niiden hyödyt, sekä haasteet. Osaat soveltaa esitettyä testausautomaatiotyökalua suppean regressiotestauksen toteuttamisessa.

EUR-ACE TIETO JA YMMÄRRYS
Opiskelija ymmärtää ja tunnistaa ohjelmistotestauksen ja laadunvarmistuksen peruskäsiteet ohjelmistotuotannon kontekstissa.

EUR-ACE MONIALAINEN OSAAMINEN
Osaat tarvittaessa ottaa huomioon testaukseen ja laadunvarmistukseen liittyvät tarpeet ohjelmistotuotannossa.
Opiskelija osaa seurata ohjelmistotestauksen ja laadunvarmistuksen alan kehitystä ja trendejä sekä päivittää tarvittaessa omaa osaamistaan.

EUR-ACE TEKNIIKAN SOVELTAMINEN KÄYTÄNTÖÖN
Opiskelija osaa suunnitella hyödyllisiä testitapauksia esitettyyn testikohteeseen ja osaa suorittaa ennalta määritellyt testit ja raportoida tulokset
Opiskelija tuntee testauksen hallinta- ja vikaraportointityökalun merkityksen ja osaa käyttää niitä ohjatusti
Opiskelija osaa soveltaa esiteltyä testausautomaation työvälinettä valittuun testikohteeseen

Sisältö

Opiskelija tutustuu ohjelmistotestaukseen käsitteisiin ja menetelmiin ryhmässä tai itsenäisesti. Opittavia aihealueita ja menetelmiä sovelletaan harjoitustehtävissä ja testausprosessin simulaatiossa. Eri harjoitukset vahvistavat käsitteistön ja menetelmien hallintaa.

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet
Tietoverkot
Tietokannat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Opiskelija hallitsee välttävästi ohjelmistotestauksen käsitteistön ja ymmärtää yleisesti ohjelmiston laadunvarmistuksen merkityksen ohjelmistotuotteiden kehittäisessä.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija hallitsee tyydyttävästi ohjelmistotestauksen käsitteistön ja ymmärtää laadunvarmistuksen merkityksen ohjelmistotuotteiden kehittäisessä. Opiskelja osaa määritellä ja suorittaa yksinkertaisia testitapauksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija hallitsee hyvin ohjelmistotestauksen käsitteistön ja tunnistaa ohjelmistolle tarvittavat laadunvarmistuksen menetelmät Opiskelija kykenee suorittamaan määriteltyjä testejä, havainnoimaan testikohdetta ja raportoimaan esiin tulleet huomiot. Opiskelija ymmärtää testauksen osana ohjelmistotuotantoa.

Kiitettävä (4)
Opiskelija hallitsee hyvin ohjelmistotestauksen käsitteistön ja osaa hyödyntää opetettuja menetelmiä laadunvarmistukseen Opiskelja osaa laatia ohjelmistoprojektille yleistestaussuunnitelman ja osaa valita tarvittavat laadunvarmistuksen menetelmät ohjelmiston toteuttamiseksi. Opiskelija ymmärtää kiitettävästi testauksen ja ohjelmistotuotantoprosessin merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti ohjelmistotestauksen käsitteistön ja osaa hyödyntää opetettuja menetelmiä laadunvarmistukseen Opiskelja osaa laatia ohjelmistoprojektille yleistestaussuunnitelman ja osaa valita tarvittavat laadunvarmistuksen menetelmät ohjelmiston toteuttamiseksi. Opiskelija ymmärtää erinomaisesti ohjelmistotuotantoprosessin rakenteen ja osaa tarvittaessa ehdottaa muutoksia olemassa olevaan toimintatapaan.