Siirry suoraan sisältöön

Mobile Application DevelopmentLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CD94

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Pasi Manninen,

Osaamistavoitteet

Ymmärrät mobiiliohjelmointiin liittyvät peruskäsitteet ja hallitset mobiilisovelluskehityksen eri vaiheet. Käytyäsi tämän opintojakson osaat soveltaa eri mobiiliteknologioita toteuttaessasi eri päätelaitteissa toimivia sovelluksia web-tekniikoilla.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Tunnet mobiiliohjelmoinnin perusmenetelmät soveltamalla teoriaa ja käytäntöä. Ymmärrät näiden merkityksen kun toteutat sovelluksia päätelaitteille eri web-tekniikoilla.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat analysoida mobiili sovelluskehittämiseen liittyviä menetelmiä soveltaen käytäntöä ja teoriaa

Sisältö

Ideasta mobiilisovellukseksi ajattelu
Eri mobiiliteknologioiden esittely
Ohjelmointiympäristön pystyttäminen
Mobiilisovelluksien suunnittelu
Mobiilisovelluksien toteuttaminen valituilla moderneilla web-tekniikoilla
Sovellusten julkaiseminen

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet, Web-kehitys, JavaScript-ohjelmointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Tiedät ja ymmärrät Android-sovelluksen ohjelmointimahdollisuudet, mutta oman ohjelmointitaidon soveltaminen käytäntöön on suppeaa ja vaikeaa. Olet tehnyt vain osan opintojakson harjoitustehtävistä. Osaat suunnitella ja toteuttaa suppean Android-sovelluksen.

Tyydyttävä (2): Tiedät ja ymmärrät eri mobiiliteknologioiden ohjelmointimahdollisuudet ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt opintojakson keskeisimmät harjoitustehtävät. Osaat soveltaa osaamistasi valitun teknologian saralla ja toteuttaa mobiilisovelluksen moderneilla web-tekniikoilla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Tiedät ja ymmärrät hyvin eri mobiiliteknologioiden ohjelmointimahdollisuudet ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt suurimman osan opintojakson harjoitustehtävistä. Osaat analysoida valitun teknologian mahdollisuuksia ja laatia useita näkymiä sisältävän mobiilisovelluksen moderneilla web-tekniikoilla.

Kiitettävä (4): Osoitat laajempaa tietoa ja ymmärrystä eri mobiiliteknologioiden ohjelmointimahdollisuuksista ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin. Olet tehnyt melkein kaikki opintojakson tehtävät. Osaat arvioida ja perustella valitsemasi teknologian mahdollisuuksia ja osaat laatia mobiilisovelluksen moderneilla web-tekniikoilla, joka on virheetön ja näyttävä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Osoitat laajaa tietoa ja ymmärrystä eri mobiiliteknologioiden ohjelmointimahdollisuuksiin ja osaat soveltaa osaamistasi käytännön tehtävien ratkaisuihin esimerkillisesti. Olet tehnyt opintojakson kaikki tehtävät. Osaat arvioida kriittisesti valitun teknologian mahdollisuuksia ja laatia mobiilisovelluksen moderneilla web-tekniikoilla, joka dynaaminen ja näyttävä.