Siirry suoraan sisältöön

Data-analytiikan projektiLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CE05

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Antti Häkkinen,
  • Juha Peltomäki,

Osaamistavoitteet

Projekti tarjoaa mahdollisuuden saada arvokasta kokemusta projektinhallinnasta, datan käsittelystä, koneoppimismallien kehittämisestä ja projektin tulosten selkeästä esittämisestä. Tavoitteena on projektityöskentelytaitojen kehittyminen ja osaamisen soveltaminen data-analytiikan projekteissa.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Ymmärrät, kuinka data-analytiikan projekti toteutetaan.

EUR-ACE Viestintä ja tiimityö
Osaat soveltaa taitojasi projektin eri osa-alueilla, joka auttaa kehittämään projektityöskentelytaitojasi.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Saat arvokasta kokemusta projektinhallinnasta, datan käsittelystä, koneoppimismallien kehittämisestä ja tulosten selkeästi esittämisestä. Osaat suunnitella projektin, kerätä ja puhdistaa dataa, sekä analysoida ja raportoida projektin tulokset.

Sisältö

Projektinhallinta ja työnkulku
Datan käsittely projektissa
Tilastollisten menetelmien hyödyntäminen
EDA (Exploratory data analysis)
Edistyneet, interaktiiviset visualisointimenetelmät
Raportointi ja tulosten esittäminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Osaat toimia projektin yhdellä osa-alueella. Tunnet projektin muita osa-alueita. Osaat käsitellä dataa. Osaat raportoida joitakin projektin tuloksia.

Tyydyttävä (2)
Osaat soveltaa taitojasi projektin joillakin osa-alueilla ja työskennellä ryhmässä. Tunnet projektin osa-alueet. Osaat kerätä ja puhdistaa dataa. Osaat tulkita ja raportoida joitakin projektin tuloksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Osaat soveltaa taitojasi projektin eri osa-alueilla ja työskennellä ryhmässä. Osaat suunnitella projektin osa-alueita. Osaat kerätä ja puhdistaa dataa sekä havainnollistaa tulokset. Osaat havainnollistaa ja raportoida projektin tulokset.

Kiitettävä (4)
Osaat soveltaa taitojasi projektin eri osa-alueilla ja työskennellä sujuvasti ryhmässä. Osaat suunnitella projektin. Osaat kerätä ja puhdistaa dataa sekä tehdä johtopäätöksiä tuloksista. Osaat analysoida ja raportoida projektin tulokset ottaen huomioon liiketoimintaongelman.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Osaat soveltaa taitojasi projektin eri osa-alueilla ja tarvittaessa johtaa ryhmää. Osaat suunnitella projektin liiketoimintaongelman pohjalta. Osaat kerätä ja puhdistaa dataa sekä selittää tulokset. Osaat raportissa selittää projektin tulokset pohjautuen liiketoimintaongelmaan.