Siirry suoraan sisältöön

Uhkien metsästysLaajuus (5 op)

Tunnus: TTC7030

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jarmo Viinikanoja,

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää kyberhyökkäyksien ja -uhkien metsästykseen liittyvät toimintatavat ja työvälineet. Lisäksi kurssilla opiskelija oppii käyttämään yleisimpiä uhkametsästyksen rakenteellisia menetelmiä. Kurssin tuloksena opiskelijalle muodostuu selkeä kuva uhkametsästyksen hyödyistä piilossa olevien hyökkäyksien tunnistamisessa.

Opintojakson osaamiset
EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön

Sisältö

SISÄLTÖ:
- Uhkametsästykseen liittyvät menetelmät
- Uhkametsästyksen rooli kyberpuolustamisessa
- Kyberhyökkäykset ja uhkahypoteesit kyberpuolustuksessa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija tuntee pinnallisesti uhkametsästykseen liittyvät prosessit ja menetelmät. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa yleisimpiä menetelmiä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida suppeasti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tuntee uhkametsästykseen liittyvät prosessit ja menetelmät. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa pintapuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija tuntee uhkametsästykseen liittyvät prosessit ja menetelmät sekä uhkametsästyksen roolin kyberpuolustuksessa ja uhkahypoteesien merkityksen. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Kiitettävä 4: Opiskelija tuntee uhkametsästykseen liittyvät prosessit ja menetelmät sekä uhkametsästyksen roolin kyberpuolustuksessa ja uhkahypoteesien merkityksen. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija tuntee perusteellisesti uhkametsästykseen liittyvät prosessit ja menetelmät sekä uhkametsästyksen roolin kyberpuolustuksessa ja uhkahypoteesien merkityksen. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida kriittisesti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.