Siirry suoraan sisältöön

IoT-ratkaisun sähköistysLaajuus (4 op)

Tunnus: TTC8210

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jouko Kotkansalo,

Osaamistavoitteet

Ymmärrät käyttöjännitelähteiden valinnan perusteet ja osaat mitoittaa referenssijännitteet prosessorin vaatimusten mukaisesti. Ymmärrät analogisen signaalin erilaiset esitysmuodot ja osaat soveltaa tietoa suodatuksen mitoituksessa.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
EUR-ACE Monialainen osaaminen

Sisältö

DC-virtapiirit
-Passiivisten komponenttien kytkennät
-Tehohäviöt
-Käyttöjännitelähteen perusteet

AC-virtapiirit
-Komponenttien taajuusriippuvuus
-Signaali taajuustasossa ja FFT
-Signaalin suodatuksen perusteet
-Kytkennän impedanssi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Tunnet sähkötekniikan perusperiaatteet. Pystyt suorittamaan yksinkertaisia sähköpiirien laskutoimituksia. Osaat suorittaa perussähkösuureiden mittaukset. Tunnet perusteholähteiden rakenteet. Ymmärrät mikä on signaalin taajuusspektri.

Tyydyttävä 2: Tunnet sähkötekniikan tärkeimmät lait. Osaat ratkaista yksinkertaisia sähköteknisiä ongelmia. Osaat suorittaa perussähkösuureiden mittaukset. Ymmärrät perusteholähteiden mitoituksen periaatteen. Tiedät mikä on signaalin taajuusspektri ja osaat mitata sen kohdejärjestelmästä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Sinulla on tieto ja ymmärrys tasa- ja vaihtosähköpiirien keskeisestä teoriasta ja osaat soveltaa osaamistasi perusvirtapiirilaskuihin. Ymmärrät perusteholähteiden mitoituksen periaatteen. Tiedät mikä on signaalin taajuusspektri ja osaat mitata sen kohdejärjestelmästä.

Kiitettävä 4: Sinulla on tieto ja ymmärrys sähkötekniikan luonnontieteellisistä ja matemaattisista periaatteista ja osaat itsenäisesti soveltaa eri menetelmiä sähköteknisiin ongelmiin. Osaat suorittaa sähkösuureiden vaatimat mittaukset. Osaat teholähdemitoituksen. Ymmärrät mikä on signaalin taajuusspektri ja ymmärrät niiden aiheuttamat ongelmat IoT-järjestelmässä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Sinulla on vahva tieto ja ymmärrys sähkötekniikan luonnontieteellisistä ja matemaattisista periaatteista ja osaat hahmottaa kokonaisuuksia. Osaat soveltaa eri menetelmiä luovasti IoT-järjestelmien sähköteknisiin ongelmiin. Osaat suorittaa sähkösuureiden vaatimat mittaukset. Osaat teholähdemitoituksen. Ymmärrät mikä on signaalin taajuusspektri ja ymmärrät niiden aiheuttamat ongelmat IoT-järjestelmässä.