Siirry suoraan sisältöön

Uhkien havannointi ja vastetoimintaLaajuus (5 op)

Tunnus: TTC7020

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Joni Gadd,
  • Marko Vatanen,
  • Jarmo Viinikanoja,

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää kyberhyökkäyksien havaitsemiseen tarvittavia työvälineitä ja menetelmiä sekä hyökkäyksien analysoinnin ja vastetoiminnan merkityksen. Lisäksi kurssilla opiskelija hallitsee reaaliforensiikan tekniikat.

Opintojakson osaamiset
EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön

Sisältö

- Uhkien havaitsemisen menetelmät ja kohteet
- Vastetoiminnan prosessit ja työvälineet
- Reaaliforensiikan menetelmät ja teknologiat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija tuntee pinnallisesti uhkien havainnointiin ja vastetoimintaan liittyvät prosessit. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa yleisimpiä menetelmiä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida suppeasti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tuntee uhkien havainnointiin ja vastetoimintaan liittyvät prosessit sekä teknologiat. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa pintapuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija tuntee uhkien havainnointiin ja vastetoimintaan liittyvät prosessit sekä teknologiat sekä reaaliforensiikan työvälineet. Opiskelija osaa valita yleisimmät menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Kiitettävä 4: Opiskelija tuntee uhkien havainnointiin ja vastetoimintaan liittyvät prosessit sekä teknologiat sekä reaaliforensiikan työvälineet. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa monipuolisesti arvioida toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija tuntee perusteellisesti uhkien havainnointiin ja vastetoimintaan liittyvät prosessit sekä teknologiat sekä reaaliforensiikan työvälineet. Opiskelija osaa valita oikeat menetelmät ratkaistavaan ongelmaan ja osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida kriittisesti toteutuksensa ja perustella johtopäätökset.