Siirry suoraan sisältöön

Aikaansaava johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CJ77

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Tapu Holttinen,

Osaamistavoitteet

Aikaansaavan johtamisen opintojaksolla opit entistä vahvempaa itsesi joh-tamista. Saat työkaluja johtaa korkeaa suorituskykyä ja samaan aikaan voit hyvin. Opit myös johtamaan itseä ja toisia projektityössä tuloksellisesti ja kestävästi. Opintojakson aikana saat konkreettisia työkaluja itsesi ja projek-tin menestykselliseen johtamiseen.

Opintojakson osaamiset

Oppimaan oppiminen: Opit analysoimaan itsesi johtamisen nykytilaa kestä-vän suorituskyvyn näkökulmasta. Opit asettamaan tavoitteita, keinoja ja mittareita aikaansaavalle johtajuudelle. Seuraat edistymistäsi ja opit onnis-tumisista tai epäonnistumisesta.

Työelämässä oppiminen: Opit onnistuneen projektin suunnittelun ja läpi-viennin työkalut. Saat valmiuksia toimia projektipäällikkönä.

Eettisyys: Toimit eettisesti asiakasprojekteissa projektityöntekijänä ja -johtajana.

Kestävä kehitys: Osaat käyttää omaan alaasi liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnutta-miseen.

Opintojakson osaamistavoite
Opit tunnistamaan tulokselliseen toiminnan aikaansaamiseen liittyvät vah-vuudet ja kehittämiskohteet kestävän suorituskyvyn näkökulmasta. Opit aloittamaan, toteuttamaan ja päättämään projektin käytännössä. Saat valmiuksia johtaa ja toimia projektipäällikkönä, opit muutosjohtamisen peri-aatteet. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan johta-misosaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Oman suorituskyvyn ja hyvinvoinnin johtaminen
- Projektijohtamisen työkalut suunnittelusta toteutukseen
- Projektin oppien analysointi ja arviointi
- Käytännön asiakasprojektit ja projektipäällikkyys
- Muutosjohtaminen projektissa

Esitietovaatimukset

Liiketoimintaosaamisen perusteet

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.

Oppimateriaalit

Kuvataan toteutuksen yhteydessä.