Siirry suoraan sisältöön

Ketterä tiimioppiminenLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CJ83

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Ketterä tiimioppiminen opintojakson tavoitteena on kehittää perustaitojasi itseoh-jautuvan-, tiimi- sekä yhteisöllisen oppimisen osa-alueilla. Opintojakson aikana hahmotat itseohjautuvan oppimisen perusedellytykset teoriatasolla ja teet ensim-mäiset käytännön kokeilut tiimi- ja yhteisöllisessä oppimisessa aitojen asiakaspro-jektien avulla.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opintojakson aikana kehität oppimaan oppimisen taitoja. Tunnistat omat vahvuutesi ja kehityskohteesi oppijana. Opit reflektoimaan omaa toimintaasi. Tunnistat oman ajattelusi arkkitehtuurin.

Työelämässä toimiminen: Ymmärrät miten opit parhaiten ja miten kehität kette-rästi työelämässä tarvittavaa osaamista. Opit ottamaan vastuuta oman osaamisesi kehittämisestä.

Opintojakson osaamistavoite
Tunnistat itseohjautuvaan, tiimi ja yhteisölliseen oppimiseen liittyviä teorioita ja työkaluja. Opit suunnittelemaan ja ottamaan vastuuta omasta oppimisesta sekä toiminnasta. Osaat tunnistaa ja kehittää omia ajattelu – ja oppimistapojasi. Opit tuntemaan osaamisen vahvuutesi ja kehittämiskohteesi. Saat valmiuksia asettaa henkilökohtaisia oppimistavoitteita sekä löytää konkreettisia keinoja niiden saa-vuttamiseen. Osaat jakaa oppimistasi projekteissa ja tiimissä. Opit reflektoimaan omaa osaamistasi kirjoittamallaja dialogissa tiimin kanssa.

Sisältö

- Minä oppijana ja ajattelijana
- Yksilön itseohjautuva oppiminen
- Tiimi- ja yhteisöllinen oppiminen
- Projektioppiminen
- Oman osaamisen jakaminen tiimissä
- Oppimissopimus oman oppimisen kehittämisen työkaluna

Esitietovaatimukset

Liiketoimintaosaamisen perusteet

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.