Siirry suoraan sisältöön

Luova älykkyys ja notkeusLaajuus (10 op)

Tunnus: HA00CK43

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Janne Roiha,
  • Kimmo Aho,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojaksolla tutustut luovuuteen, innovointiin ja ennakkoluulottomaan, rajoja rikkovaan ajatteluun. Saat osaamista innovaatioprosessin läpiviemi-seen ja uusien tuotteiden sekä palveluiden kehittämiseen. Opintojaksolla opit heittäytymään rohkeiden kokeilujen ja projektien suunnitteluun ja to-teuttamiseen.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opit teoriaa lukemalla soveltuvaa kirjallisuutta ja tämä on ensimmäinen askel oppimaan opettelussa. Lisäksi opit jatkuvaa op-pimista kanssakäymisessä muiden osallistujien kanssa. Näitä oppimisen kei-noja vahvistetaan erilaisilla kirjallisilla ja suullisilla reflektoinneilla, esityksillä ja tiimin dialogitreenien vetämisellä koulutusohjelman jälkeen.

Eettisyys: Opit tunnistamaan eettisyyteen liittyviä ajattelumalleja ja käytän-teitä. Ajattelusi kehittyy niitä tukevaksi ja pyrit hyödyntämään niitä omissa vuorovaikutuksissasi, opinnoissasi ja liiketoimissasi.

Kestävä kehitys: Sinulle kehittyy ymmärrystä kestävästä kehityksestä liike-toiminnan projektien suunnittelun kautta.

Ennakoiva kehittäminen: Opit erilaisia tulevaisuusajatteluun liittyviä näkö-kulmia ja menetelmiä. Näitä menetelmiä pystyt hyödyntämään liiketoimin-tojen ja tekemistesi suhteen.

Opintojakson osaamistavoite
Opintojaksolla opit innovatiivisen ja ennakkoluulottoman ajattelun taitoja sekä opit tunnistamaan omia ajattelumallejasi. Opit työskentelemään erilai-sissa tiimissä luovien ideoiden synnyttämiseksi ja konkretisoimiseksi. Saat työkaluja heittäytymiseen, uteliaisuuteen ja luovuuteen. Opit hyödyntä-mään kokeilemalla kehittämisen, innovoinnin ja konseptoin osaamista liike-toiminnan kehittämisessä. Opintojakson lopussa jäsennät oman innovaatto-rin karaktäärin. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan luovuus- ja innovaatio-osaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta

Sisältö

- Luovan ajattelun aktivointi
- Ongelmanratkaisutaidot
- Tulevaisuuden tutkimus, ennakointiosaaminen, skenaarioajattelu
- Tuotteistaminen ja konseptointi
- Kokeilemalla kehittäminen
- Muotoiluajattelun (Design thinking) prosessi
- Innovaattorin karaktäärin jäsentäminen

Esitietovaatimukset

Liiketoimintaosaamisen perusteet

Lisätiedot

Tämän opintojakson kontaktit toteutetaan intensiivijaksoilla, jotka eroavat normaaleista tiimiyrittäjän arkipäivän toimista. Tyypillisesti opintojakson toteutukset on pidetty Jyväskylän ulkopuolella. Intensiivijaksoon saattaa kuulua normaalia pidemmät työpäivät, mutta kokonaisuutta pyritään keventämään tarjoamalla mahdollisuuksia esimerkiksi vapaamuotoisiin keskusteluihin, saunomiseen, yhdessäoloon ja mukaviin ruokailuhetkiin. Opintojaksolle osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Osallistujien valintaan vaikuttaa yksilön hakemuksen lisäksi syntyvän ryhmän heterogeenisuus eli opinto-jaksolle pyritään ottamaan eri osuuskuntien ja eri vuosikurssien edustajia.