Siirry suoraan sisältöön

Kasva johtajaksiLaajuus (10 op)

Tunnus: HA00CK44

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Tapu Holttinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Kasva johtajaksi opintojaksolla opit johtamisen ja johtajuuden tietoja ja taitoja, joita tarvitset esihenkilönä ja johtajana. Saat valmiuksia johtaa kestävästi ja tulok-sellisesti itseäsi, toisia, projekteja ja tiimiyritystä. Opit ymmärtämään mistä syntyy hyvä johtaminen ja johtajuus.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opit analysoimaan itsesi, toisten ihmisten ja tiimin johta-misen nykytilaa syvällisesti ja kestävästi. Opit asettamaan tavoitteita, keinoja ja mittareita menestyksellisen johtajuuden toteuttamiseksi. Seuraat edistymistäsi johtajana ja opit onnistumisista tai epäonnistumisesta.

Työelämässä oppiminen: Opit rakentamaan yrityksen johtavia ajatuksia ja tulevai-suuskestävän liiketoiminnan strategiaa. Ymmärrät mitkä ovat yrityskulttuurin osa-alueet ja miten vahvistat niitä johtajana. Saat valmiuksia toimia tiimin vetäjänä ja asiantuntijoiden esihenkilönä.

Eettisyys: Tunnistat eettisyyden osana johtajuuttasi ja johtamiskulttuuria. Osaat johtajana rakentaa eettisesti kestävät periaatteet omalle johtamistyöllesi. Ymmär-rät millaista on eettisesti kestävä johtajuus.

Kestävä kehitys: Osaat käyttää omaan alaasi liittyvää tietoa kestävien johtamista-pojen etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.

Ennakoiva kehittäminen: Opit johtajana seuraamaan erilaisten ilmiöiden ja tren-dien syklejä. Tunnistat liiketoiminnassa olevia riskejä ja mahdollisuuksia. Osaat johtajana hyödyntää tulevaisuustutkimusta ja -työkaluja. Johdat yrityksen liiketoi-mintaa strategisesti ja muutoskyvykkäästi.

Opintojakson tavoitteet
Opit tunnistamaan kokonaisvaltaisesti johtamisen nykytilaa itsesi johtamisen, tiimin johtamisen ja organisaation johtamisen saralla. Tunnistat henkilökohtaisia motivaatiotekijöitä ja muutoskyvykkyyttäsi. Vahvistat osaamistasi valmentavana henkilöstöjohtajana sekä haastavien tilanteiden ratkojana. Saat valmiuksia johtaa strategisemmin organisaatiota ja sen yrityskulttuuria. Opintojakson lopussa raken-nat itsellesi oman johtajuusfilosofian. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan johtamisosaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta

Sisältö

- Hyvän johtajuuden ja johtamisen periaatteet
- Esimerkillä johtamisen taito
- Johtajan muutoskyvykkyys ja motivaatiotekijät
- Tiimin johtamisen työkalut
- Erilaisten tiimiläisten johtaminen, haastavat johtamistilanteet
- Yrityskulttuuri ja oppiva organisaatio
- Toimiva johtamisrakenne, johtoryhmätyö
- Johtamisfilosofian rakentaminen ja osaamisen analysointi