Siirry suoraan sisältöön

Kansainvälinen projektiLaajuus (3 op)

Tunnus: HA00CK92

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opit kansainvälisten projektien tekemisestä ja niiden erityispiirteistä. Kehität taitojasi monikulttuurisessa kommunikaatiossa ja tiimi-työssä. Opintojaksolla viet teoriaa käytäntöön toimien kansainvälisessä yhteistyössä ja projekteissa.

Opintojakson osaamiset

Eettisyys: Ymmärrät eettiset näkökohdat ja toimit vastuullisesti kansainväli-sissä projekteissa, tunnistaen kulttuurien välisiä eroja ja niiden merkityksen päätöksenteossa. Arvostat erilaisuutta.

Kestävä Kehitys: Osaat integroida kestävän kehityksen periaatteet kansain-välisten projektien suunnitteluun ja toteutukseen. Edistät kestäviä ja eettisiä toimintamalleja kansainvälisissä projekteissa.

Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus: Opit viestimään ja vuorovaikutta-maan kansainvälisessä tiimissä ja projektissa. Opit työskentelemään erilais-ten ihmisten kanssa. Saat valmiuksia esiintyä vieraalla kielellä ja käyttää vie-rasta kieltä asiantuntijatyössä.

Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson suoritettuasi opit työskentelemään tehokkaasti ja kestävästi kansainvälisissä projekteissa. Osaat tunnistaa erilaisten kulttuurien vaikutukset projektin menestykseen ja onnistuneeseen tiimityöhön. Opit ammat-tisanastoa sekä saat rohkeutta esiintyä ja viestiä vierailla kielillä. Vahvistat valmiuksiasi toimia kansainvälisessä ja monikulttuurisessa työympäristössä. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan kansainvälisyyteen liittyvää osaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Kansainvälisten projektien perusteet: kulttuurien merkitys, globaalit markkinat ja liiketoimintaympäristö.
- Projektinhallinnan menetelmät ja työkalut kansainvälisessä ympäristössä
- Monikulttuurisen tiimin johtaminen: viestintä, motivaatio ja konfliktien ratkaisu.
- Kansainvälisten projektien riskienhallinta ja laadunvarmistus.
- Kansainvälisten projektien analysointi, niiden onnistumiset ja haasteet.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.