Siirry suoraan sisältöön

TapahtumatuotantoLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CK93

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää valmiuksiasi tapahtumatuotannon eri vaiheissa ja oppia hallitsemaan tapahtumien suunnittelua, toteutusta ja jäl-kihoitoa. Ymmärrät tapahtumatuotannon prosessit, taloudelliset reunaeh-dot ja asiakaslähtöisen suunnittelun tärkeyden. Saat valmiuksia johtaa mo-nimutkaisia projekteja, ymmärtää erilaisia sidosryhmiä ja hallita luovia prosesseja.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Analysoit tapahtumaprojektin vaiheita ja suunnitte-let niiden toteutusta kriittisesti arvioiden. Opit asettamaan realistisia tavoit-teita ja kehittämään tapahtuman menestystekijöitä.

Työelämässä oppiminen: Saat kokemusta todellisista tapahtumaprojek-teista, joissa sovelletaan teoreettista tietoa käytännön toimiin. Opit otta-maan vastuuta ja johtamaan tapahtumia budjetin, aikataulun ja asiakkaan tarpeet huomioiden.

Eettisyys: Opit arvioimaan ja soveltamaan eettisiä periaatteita tapahtuma-tuotannon kaikissa vaiheissa, ottaen huomioon kestävän kehityksen ja yh-teiskunnallisen vastuun.

Kestävä kehitys: Integroit kestävän kehityksen periaatteet tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen, edistäen ympäristöystävällisiä tapahtuma-käytäntöjä ja sosiaalista vastuuta.

Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson suoritettuasi ymmärrät tapahtumatuotannon kokonaisvaltai-sen prosessin ja hallitset projektin eri vaiheet: ideoinnista toteutukseen ja tapahtuman jälkihoitoon. Opintojakson aikana kehität taitojasi tapahtuma-tuotannon projektinhallinnassa sekä opit arvioimaan ja kehittämään tapah-tumakokemusta asiakaslähtöisesti. Lisäksi opit käyttämään kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja tapahtumien suunnittelussa ja toteu-tuksessa. Opit luomaan ja hallinnoimaan tapahtumatuotannon projektin, joka täyttää sekä taloudelliset että asiakkaan kriteerit, samalla noudattaen kestävän kehityksen periaatteita. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan tapahtumajärjestämiseen liittyvää osaamistasi kirjoitta-malla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Tapahtuman suunnitteluprosessi: vision ja tavoitteiden asettami-nen, asiakaskohderyhmän valinta
- Budjetointi ja rahoitus
- Markkinointi ja viestintä.
- Lupa-asiat ja turvallisuussuunnittelu.
- Tapahtuman toteuttaminen käytännössä, sen vaikutusten arviointi kestävän kehityksen näkökulma

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.