Siirry suoraan sisältöön

Valmentajan polkuLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CK96

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Tässä opintojaksossa opit toimimaan yksilön ja tiimin oppimisen valmenta-jana sekä projektien sparraajana. Osaat käyttää erilaisia fasilitoinnin ja val-mentamisen työkaluja, joilla tehostat oppimista ja teorian käytäntöön so-veltamista. Opit rakentamaan valmennuskokonaisuuksia, joissa hyödynnetään tiimi- ja projektioppimista.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opit asettamaan oppimistavoitteita oman valmen-tajuuden kehittämiseksi. Osaat arvioida ja reflektoida osaamistasi, myös saamasi palaute huomioiden. Opit kokeilemaan erilaisia fasilitoinnin ja val-mentamisen työkaluja.

Työelämässä oppiminen: Osaat käyttää erilaisia fasilitoinnin ja oppimisen työkaluja ja menetelmiä. Ymmärrät miten tiimioppiminen nopeuttaa yksi-lön oppimista. Opit toimimaan yksilön ja tiimin oppimisen valmentajana.

Eettisyys: Osaat sanoittaa millaista on eettisesti kestävä valmentajuus. Olet määritellyt oman valmentajuutesi arvopohjan. Valmennat tasapuolisesti ja läpinäkyvästi jokaista yksilöä arvostaen.

Opintojakson osaamistavoite
Opintojaksolla opit valmentamista käytännössä erilaisissa tapahtumissa, Tiimiakatemian omissa valmennuksissa ja aidoissa asiakastöissä. Saat valmiuk-sia kehittyä valmentajana teorian ja käytännön toiminnan kautta. Opit käyttämään erilaisia fasilitoinnin ja oppimisen työkaluja sekä menetelmiä. Ymmärrät, että valmentajuutesi kivajalka on oman valmennusfilosofian kir-kastaminen ja sen todeksi eläminen. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan käytännön valmennusosaamistasi kirjoittamalla ja dialo-gissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toimin-nasta.

Sisältö

- Valmentajana kasvun suunnitelma (nykytilanne, tavoitteet, kehittä-miskeinot)
- Valmentamisen prosessi ja valmentaja oppimisen vauhdittajana
- Valmennuskokonaisuuksien suunnittelu
- Fasilitoinnin ja tiimioppimisen työkalut ja menetelmät
- Valmennuskokemuksen hankkiminen käytännössä

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.