Siirry suoraan sisältöön

Johtajuus käytännössäLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CL88

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Tässä opintojaksossa opit johtamaan itseäsi ja muita projektityössä, kehittä-mään tiimityötaitojasi, viestintääsi sekä ongelmanratkaisu- ja päätöksente-kokykyjäsi. Saat valmiuksia kehittää omia johtamistaitojasi ja -tietojasi sekä viedä niitä käytäntöön tiimiyrityksen asiakasprojekteissa. Opit toimimaan valmentavana johtajana ja hankkimaan palautetta omasta johtajuudestasi.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opit asettamaan oppimistavoitteita oman johtajuu-den ja johtamisen kehittymiselle. Osaat arvioida realistisesti omaa osaamis-tasi. Reflektoit aktiivisesti omaa osaamistasi.

Työelämässä oppiminen: Opit johtamaan itseäsi, projektia ja tiimiä. Ym-märrät millainen johtajuus toimii erilaisten ihmisten ja tilanteiden kanssa. Saat valmiuksia toimia esimiestehtävissä ja tiiminvetäjänä.

Eettisyys: Ymmärrät millaista on eettisesti kestävä johtajuus. Olet määrittä-nyt oman johtajuutesi arvopohjan. Johdat tasapuolisesti, johdonmukaisesti ja läpinäkyvästi.

Ennakoiva kehittäminen: Opit käyttämään johtamisen työkaluja, joilla en-nakoidaan tulevaisuutta. Tutkit tulevaisuuskuvia, jotka vaikuttavat johtami-seen ja johtajuuteen. Näihin peilaten osaat tehdä erilaisia skenaarioita.

Opintojakson osaamistavoite
Opintojaksolla opit syventämään johtamisen taitoja ja saat valmiuksia joh-taa tiimiyritystä, tiimejä, projekteja ja asiakkuuksia tuloksellisesti. Saat val-miuksia toimia tiimin vetäjänä, esihenkilönä ja projektin johtajana. Opit ra-kentamaan omaa johtajuuttasi saamasi palautteen avulla. Osaat soveltaa käytännössä johtamisen uusimpia teorioita ja oppeja, mm tiedolla ja talou-della johtamista. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan käytännön johtamisosaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Johtajana kasvun suunnitelma (nykytilanne, tavoitteet, kehittämis-keinot)
- Projektipäällikön, tiiminvetäjän ja esihenkilön roolit sekä vastuut
- Itseohjautuvan tiimin ja tuloksellisen projektin valmentava johtami-nen
- Taloudella ja tiedolla johtaminen
- Johtamiskokemuksen hankkiminen käytännössä

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen yrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti.

Olet toteuttanut projekteja, jotka heijastavat osaamisalueen teorian soveltamista käytäntöön. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden kautta, tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi.