Siirry suoraan sisältöön

Frontend-kehitysLaajuus (5 op)

Tunnus: HT00CF30

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Tommi Tuikka

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Kiinnostaako sinua kehittää sitä ohjelmiston osaa, jonka kanssa käyttäjä on suorassa vuorovaikutuksessa ja jonka toiminnasta riippuu sovelluksen käytettävyys ja käyttökokemus? Frontend-sovelluskehitys voi olla rutiininomaista lomakkeiden rakentelua, luovaa ja kiehtovaa tiedon visualisointia tai jopa uusien käyttöliittymätekniikoiden kuten ääni- tai eleohjauksen soveltamista. Hyvin toimivien frontend-sovellusten merkitys kaikille digitaalisten palveluiden käyttäjille on erittäin suuri, joten niiden parissa riittää töitä ja osaavia kehittäjiä tarvitaan jatkuvasti lisää.

Opintojakson osaamiset

- Sovelluskehitysosaaminen: tuntee sovelluskehityksessä käytettäviä teknologioita ja tunnistaa erilaisten teknologioiden merkityksen ja niiden väliset suhteet.
- Sovelluskehitysosaaminen: Osaa ohjelmoida ja kehittää tietoturvallisia sovelluksia.
- Ohjelmistotuotanto-osaaminen: Osaa määritellä, suunnitella, testata ja/tai toteuttaa ohjelmistotuotteen.
- Kestävä kehitys: Osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.

Opintojakson osaamistavoite

Osaat suunnitella ja kehittää frontend- sovelluksia sovelluskehyksen avulla. Ymmärrät frontend-sovellusten toimintaperiaatteen. Osaat hyödyntää ulkoasukirjastoja frontend-sovelluksen käyttöliittymän kehityksessä ja osaat yhdistää frontend-sovelluksen palvelimella sijaitsevaan tietolähteeseen.

Sisältö

Opintojaksolla opetellaan kehittämään moderneja frontend-sovelluksia. Sisältöön kuuluvat mm. ohjelmointiympäristön pystyttäminen, frontend-sovellusten yleispiirteet, sovelluksen luonti ja julkaisu, sovelluksen rakenneosat ja toimintaperiaate. Opointojaksolta saa perusvalmiudet frontend-sovellusten kehittäjän työhön.

Esitietovaatimukset

HTML:n, CSS:n ja Javascript-ohjelmoinnin osaaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

(Välttävä 1) Osaat toteuttaa perustason frontend-sovelluksia oppitunneilla esitettyjen mallien tai webissä olevien tutoriaalien avulla. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 50%:ssa tehtävistä.

(Tyydyttävä 2) Osaat toteuttaa perustason frontend-sovelluksia oppitunneilla esitettyjen mallien tai webissä olevien tutoriaalien avulla. Ymmärrät frontend-sovelluksen arkkitehtuurin perusperiaatteet. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 70%:ssa tehtävistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

(Hyvä 3) Osaat toteuttaa perustason frontend-sovelluksia ja osaat soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehityksessä. Ymmärrät frontend-sovelluksen arkkitehtuurin perusperiaatteet ja tietoturvan merkityksen frontend-sovelluksissa. Osaat oma-aloitteisesti laajentaa osaamistasi myös kurssilla esitettyjen asioiden ulkopuolelle. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 80%:ssa tehtävistä.

(Kiitettävä 4) Osaat toteuttaa perustason frontend-sovelluksia ja osaat soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehityksessä. Osaat toteuttaa arkkitehtuuriltaan laadukkaita ja turvallisia frontend-sovelluksia. Osaat oma-aloitteisesti laajentaa osaamistasi myös kurssilla esitettyjen asioiden ulkopuolelle. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään vähintään 90%:ssa tehtävistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

(Erinomainen 5) Osaat edellisten vaatimusten lisäksi arvioida kriittisesti frontend-kehityksen teknologioita ja ymmärrät teknologioiden valintakriteerit eri käyttötarkoituksiin. Olet tehnyt kaikki harjoitustehtävät ja päässyt kaikissa ohjeiden määrittämään lopputulokseen.