Siirry suoraan sisältöön

Serverless-kehitysLaajuus (5 op)

Tunnus: HT00CF35

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Tommi Tuikka

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Oletko huomannut, että pilvipalvelualustojen merkitys sovelluskehityksessä on kasvanut jatkuvasti? Serverless-kehitys -opintojaksolla keskitytään backendin rakentamiseen pilvipalvelualustalle Serverless-teknologioilla. Serverless-osaaminen alkaa olla sovelluskehittäjälle välttämätöntä, ja tämä opintojakso tarjoaa sen kehittämiseen hyvät lähtökohdat.

Opintojakson osaamiset

- Sovelluskehitysosaaminen: tuntee sovelluskehityksessä käytettäviä teknologioita ja tunnistaa erilaisten teknologioiden merkityksen ja niiden väliset suhteet.
- Sovelluskehitysosaaminen: Osaa ohjelmoida ja kehittää tietoturvallisia sovelluksia.
- Tietojärjestelmäosaaminen: tuntee ja osaa hyödyntää tyypillisiä tietojärjestelmiä ja palveluita sekä ymmärtää tietoturvan merkityksen palveluiden hyödyntämisessä.



Opintojakson osaamistavoite

Osaa toteuttaa palvelinpuolen web-sovelluksia pilvialustalle ja osaat käyttää yleisimpiä pilvialustan tarjoamia backend-palveluita.

Sisältö

Opintojaksolla opetellaan kehittämään Serverless backend-sovelluksia. Sisältöön kuuluvat mm. tietovarastot pilvialustalla, BaaS, FaaS sekä REST-API:n, Graphql-API:n ja Websocket-API:n kehittäminen pilvialustalle.

Esitietovaatimukset

Backend-kehityksen perusteet. Pilvipalveluiden perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

(Välttävä 1) Osaat toteuttaa yksinkertaisia Serverless backend-sovelluksia oppitunneilla esitettyjen mallien tai webissä olevien tutoriaalien avulla. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 50%:ssa tehtävistä.

(Tyydyttävä 2) Osaat toteuttaa yksinkertaisia Serverless backend-sovelluksia oppitunneilla esitettyjen mallien tai webissä olevien tutoriaalien avulla. Hallitset sovelluksen infrastruktuurin rakentamisen pilvialustalle. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 70%:ssa tehtävistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

(Hyvä 3) Osaat toteuttaa perustason Serverless backend-sovelluksia ja osaat soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehityksessä. Ymmärrät tietoturvan vaatimukset pilvilaustalla ja hallitset sovelluksen infrastruktuurin rakentamisen pilvialustalle. Osaat oma-aloitteisesti laajentaa osaamistasi myös kurssilla esitettyjen asioiden ulkopuolelle. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 80%:ssa tehtävistä.

(Kiitettävä 4) Osaat toteuttaa perustason Serverless backend-sovelluksia ja osaat soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehityksessä. Osaat kehittää turvallisia sovelluksia pilvilaustalle ja hallitset sovelluksen infrastruktuurin rakentamisen pilvialustalle. Osaat oma-aloitteisesti laajentaa osaamistasi myös kurssilla esitettyjen asioiden ulkopuolelle. Olet yrittänyt tehdä kaikki harjoitustehtävät ja päässyt ohjeiden määrittämään lopputulokseen vähintään 90%:ssa tehtävistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

(Erinomainen 5) Osaat edellisten vaatimusten lisäksi arvioida kriittisesti Serverless backend-kehityksen teknologioita ja ymmärtää teknologioiden valintakriteerit eri käyttötarkoituksiin. Olet tehnyt kaikki harjoitustehtävät ja päässyt kaikissa ohjeiden määrittämään lopputulokseen.