Siirry suoraan sisältöön

Testaus web-sovelluksissaLaajuus (5 op)

Tunnus: HT00CF39

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Heikki Sateila

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Testaus on yksi menestyvän sovelluskehityksen kulmakivistä, ja jokaisen sovelluskehittäjän tulisi vähintäänkin ymmärtää testauksen perusperiaatteet. Testauksen tarkoitus on varmistaa sovellusten laadun ja datan käsittelyn oikeellisuuden lisäksi myös hyvä käytettävyys sekä saavutettavuus. Testaukseen erikoistuneilla asiantuntijoilla on kysyntää tämän hetken työmarkkinoilla.

Tällä opintojaksolla käymme läpi ohjelmistotestauksen perusperiaatteet ja teoriaa sekä tutustumme yksikkö- ja end-to-end -testaukseen.

Opintojakson osaamiset

- ICT-erikoisosaaminen: Osaa soveltaa tietojaan ja taitojaan jollakin ICT:n osa-alueella sekä analysoida, arvioida ja kehittää toimintaa tällä alueella.
- Sovelluskehitysosaaminen: Tuntee sovelluskehityksessä käytettäviä teknologioita ja tunnistaa erilaisten teknologioiden merkityksen ja niiden väliset suhteet.

Oppimistavoitteet

Opintojakson jälkeen tunnet testauksen perusperiaatteita ja ymmärrät mitä manuaalinen ja automaatiotestaus ovat. Tunnet myös yksikkötestauksen sekä end-to-end -testauksen perusmenetelmiä.

Sisältö

Opintojakson suoritettuasi kykenet toteuttamaan yksikkö- ja end-to-end -testausta web-teknologioilla. Ymmärrät manuaalisen ja automaatiotestauksen erot. Ymmärrät myös testaustasot, -metodit ja -tyypit, sekä tiedät miten testausta suoritetaan ohjelmistokehityksen eri elinvaiheissa.

Tällä opintojaksolla tulet tutustumaan ohjelmistotestauksen perusperiaatteisiin ja teoriaan. Käymme läpi ohjelmistotestausta teknologiselta näkökulmalta hyödyntäen eri yksikkö- ja end-to-end -testauksen työkaluja.

Esitietovaatimukset

Osallistuvalla opiskelijalla tulee olla perusosaaminen ohjelmoinnista Javascript-ohjelmointikielellä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Tunnet testauksen perusperiaatteita ja ymmärrät mitä manuaalinen ja automaatiotestaus ovat. Tunnet myös yksikkötestauksen sekä end-to-end -testauksen perusmenetelmiä.

Tyydyttävä (2): Tiedät testauksen perusperiaatteet sekä testaustasot, -metodit ja -tyypit. Osaat suorittaa yksinkertaista yksikkö- ja end-to-end -testausta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Ymmärrät testauksen perusperiaatteet sekä testaustasot, -metodit ja -tyypit. Osaat suorittaa yksikkö- ja end-to-end -testausta.

Kiitettävä (4): Hallitset testauksen perusperiaatteet sekä ymmärrät, millaista testausta sovelluskehityksen elinkaaren eri vaiheissa suoritetaan. Osaat soveltaa yksikkö- ja end-to-end -testausta moniin erilaisiin sovelluksiin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Hallitset syvällisesti testauksen perusperiaatteet, sekä kykenet hahmoittamaan koko sovelluksen elinkaaren aikaisen testauksen. Kykenet itsenäisesti luomaan uusia yksikkö- ja end-to-end -testejä monipuolisiin sovelluksiin.