Siirry suoraan sisältöön

HarjoitteluLaajuus (30 op)

Tunnus: HT00CF47

Laajuus

30 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Juha-Tapio Teno

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Harjoittelussa saat käytännön työkokemusta työelämässä toimimisesta oman henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi tavoitteiden mukaisesti. Harjoittelu suoritetaan yleensä yrityksessä IT-alan tehtävissä, jossa teet omat alasi työtehtäviä. Harjoittelu tarjoaa mahdollisuuden oman osaamisen soveltamiseen ja kehittämiseen.

Opintojakson osaamiset

- Työelämässä toimiminen: Osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia. Osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa. Hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
- Ennakoiva kehittäminen: Osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa.
- Eettisyys: Kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
- Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus: Tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään. Kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

Opintojakson osaamistavoitteet

Tavoitteena on ammattialalle ominaisten toimintamallien oppiminen, käytännön työelämätaitojen kartuttaminen sekä omaan työhön liittyvien taitojen kehittäminen. Harjoittelutehtävät tukevat opiskelijan henkilökohtaisen opintosuunnitelman toteutumista. Osaat ottaa vastuuta työtehtävistä osana työyhteisöä. Osaat arvioida oman osaamisen kehittymistäsi suhteessa omiin oppimistavoitteisiin ja organisaation liiketoimintaan. Osaat asettaa jatkotavoitteita oman osaamisesi kehittämiselle urasuunnitelmasi mukaisesti.

Sisältö

Harjoittelu suoritetaan harjoittelupaikassa työskennellen. Harjoitteluorientaatiossa käydään lävitse harjoittelun merkitys opiskelijan ammatillisen kehittymisen näkökulmasta. Harjoittelun suorittamiseen liittyy myös harjoittelusuunnitelman ja -sopimuksen laatiminen, harjoitteluraportin kirjoittaminen ja oppimistuloksien esittely harjoitteluseminaarin avulla.

Esitietovaatimukset

- Harjoittelu suoritetaan pakollisten, täydentävien ammattiopintojen ja opinnäytetyön suorittamisen jälkeen opiskelijan neljäntenä opiskeluvuonna.
- Perusosaaminen ja täydentävä ammattiosaaminen oman tutkinto-ohjelman opinnoista.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Harjoittelun hyväksyttyyn suorittamiseen vaaditaan:

- Työtodistus työnantajalta, josta käy ilmi harjoitteluaika ja tehdyt tunnit, jos harjoittelu suoritetaan osissa tai osa-aikaisena toteutuksena alle 37,5 tunnin viikkotyömäärällä.
- Harjoitteluraportin kirjoittaminen
- Harjoitteluseminaariesitys