Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmistoprojekti 2Laajuus (5 op)

Tunnus: HT00CQ59

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jere Lamberg

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Ohjelmistoprojekteissa työskentely on arkipäivää sovelluskehitysalalla. Sinulla tulee olla osaamista toteuttaa projekteja hyödyntäen alalla käytössä olevia viitekehyksiä ja malleja. Tällä opintojaksolla jatkat aiheeseen syventymistä toteuttamalla laajemman ohjelmistoprojektin 1. ja 2. vuoden opintojen aikana opituilla taidoilla.

Opintojakson osaamiset

- Työelämässä toimiminen: Osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.
- Ennakoiva kehittäminen: Ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.
- Eettisyys: Ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
- Ohjelmistotuotanto-osaaminen: Tuntee ohjelmistotuotantoon liittyviä välineitä ja menetelmiä sekä osaa soveltaa tietojaan käytännön työskentelyssä.
- Ohjelmistotuotanto-osaaminen: Osaa määritellä, suunnitella, testata ja/tai toteuttaa ohjelmistotuotteen.
- Sovelluskehitysosaaminen: Tuntee sovelluskehityksessä käytettäviä teknologioita ja tunnistaa erilaisten teknologioiden merkityksen ja niiden väliset suhteet.
- Sovelluskehitysosaaminen: Osaa ohjelmoida ja kehittää tietoturvallisia sovelluksia.
- Tietojärjestelmäosaaminen: Tuntee ja osaa hyödyntää tyypillisiä tietojärjestelmiä ja palveluita sekä ymmärtää tietoturvan merkityksen palveluiden hyödyntämisessä.

Opintojakson osaamistavoite

Opintojakson suoritettuasi osaat syvällisemmin hyödyntää sovelluskehityksen prosesseja projektityöskentelyssä. Osaat rakentaa suurempia sovelluskokonaisuuksia, ja ymmärrät mistä eri osista sovellukset rakentuvat. Kykenet toimimaan tuottavassa roolissa ryhmätyöskentelytilanteissa. Pystyt toteuttamaan keskikokoisia ohjelmistoja yhdessä muun ryhmän kanssa.

Sisältö

Opintojaksolla toteutetaan projektityönä keskikokoinen sovellus käyttäen 1. ja 2. vuoden opintojaksoilla opittuja taitoja. Syvennät omaa osaamistasi jo opituissa asioissa ja opit uutta ohjelmistoprojekteista. Sovellat aiempaa osaamistasi erilaisten kehityksen aikaisten haasteiden ratkaisemiseen. Opit ryhmätyöskentelytaitoja ja -malleja, joita voit hyödyntää jatkossa missä tahansa muissa opinnoissa.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistuminen edellyttää sinulta 1. vuoden perusopintojen ja 2. vuoden syventävien opintojen suorittamisen. Sinun tulee kyetä toimimaan jossain tuotannollisessa roolissa ohjelmistokehitysprojektissa tehden esimerkiksi ohjelmointia, käyttöliittymäsuunnittelua tai pilvipalveluita. Sinulla tulee olla perusymmärrys ohjelmistokehityksen työvälineistä ja ohjelmistotuotannosta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Kykenet osallistumaan ohjelmistoprojektiin tuotannollisessa roolissa. Ymmärrät sovelluskehityksen perusteet, ja pystyt hyödyntämään 1. ja 2. vuoden kursseilla oppimia asioita projektissa. Ymmärrät myös ohjelmistotuotannon roolin sovelluskehityksessä, ja pystyt hyödyntämään ohjelmistotuotannon malleja projektityössä. Pystyt soveltamaan osaamistasi ongelmien ratkaisemiseksi. Kykenet työskentelemään ryhmässä.