Siirry suoraan sisältöön

Suorituskyvyn johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA98

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jaana Saarisilta,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojaksolla opit, miten organisaatiota ja ihmisiä ohjataan toimimaan strategian mukaisesti tuloksellisesti.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen:
Opiskelijalla on laaja-alainen käsitys liiketoiminnasta (markkinointi, palvelut, johtaminen, talous, juridiikka, jne.).
Opiskelija hallitsee tiedolla johtamisen päätöksenteon tukena.
Oppimaan oppiminen: Opiskelija ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.
Ennakoiva kehittäminen: Opiskelija osaa soveltaa kehittämisessä alan olemassa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.
Kestävä kehitys: Opiskelija osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.

Opintojakson osaamistavoite
Tunnet organisaation suorituskykyyn vaikuttavat tekijät. Ymmärrät suorituskyvyn johtamista kokonaisuutena (organisaatio-, tiimi-, yksilötaso) eri toimialojen sekä kestävän kehityksen näkökulmasta. Tunnet yleisimmät suorituskyvyn mittaamisessa käytettävät menetelmät sekä keskeiset tietojohtamisen periaatteet. Ymmärrät suorituksen johtamisen systeemisiä vaikutuksia. Otat vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Sisältö

Suorituskyvyn osatekijät
Suorituskyvyn johtamisen näkökulmat
Suorituskyvyn analysointi ja mittaaminen sekä erilaiset mittaristot
Kriittiset menestystekijät
Suorituskyvyn johtamisjärjestelmät
Palaute ja palkitseminen
Ohjausmenetelmät, kehityskeskustelut sekä itseohjautuvuus
Tietojohtaminen ja systeemiajattelu

Esitietovaatimukset

Johtamisen ja liiketoiminnan keskeisten käsitteiden ja teorioiden tunteminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnet organisaation suorituskykyyn vaikuttavat tekijät. Ymmärrät suorituskyvyn johtamista kokonaisuutena (organisaatio-, tiimi-, yksilötaso) eri toimialojen sekä kestävän kehityksen näkökulmista. Tunnet yleisimmät suorituskyvyn mittaamisessa käytettävät menetelmät sekä keskeiset tietojohtamisen periaatteet. Ymmärrät suorituksen johtamisen systeemisiä vaikutuksia. Otat vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Tyydyttävä 2
Tunnet organisaation suorituskykyyn vaikuttavat tekijät. Ymmärrät suorituskyvyn johtamista kokonaisuutena (organisaatio-, tiimi-, yksilötaso) eri toimialojen sekä kestävän kehityksen näkökulmasta. Pystyt soveltamaan yleisimpiä suorituskyvyn mittaamisessa käytettäviä menetelmiä sekä keskeisiä tietojohtamisen periaatteita. Ymmärrät suorituksen johtamisen systeemisiä vaikutuksia ja kykenet soveltamaan niihin liittyviä näkökulmia tehtävissäsi. Otat vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja jaat oppimaasi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Tunnet organisaation suorituskykyyn vaikuttavat tekijät ja osaat analysoida ja soveltaa niitä. Analysoit ja ymmärrät suorituskyvyn johtamista kokonaisuutena (organisaatio-, tiimi-, yksilötaso) eri toimialojen sekä kestävän kehityksen näkökulmasta. Pystyt soveltamaan yleisimpiä suorituskyvyn mittaamisessa käytettäviä menetelmiä sekä keskeisiä tietojohtamisen periaatteita. Ymmärrät suorituksen johtamisen systeemisiä vaikutuksia ja analysoit niihin liittyviä näkökulmia tehtävissäsi. Otat vastuuta myös ryhmän oppimisesta sekä analysoit ja jaat oppimaasi.

Kiitettävä 4
Arvioit organisaation suorituskykyyn vaikuttavia tekijöitä ja osaat analysoida ja soveltaa niitä moniulotteisesti. Kykenet analysoimaan ja arvioimaan suorituskyvyn johtamista kokonaisuutena (organisaatio-, tiimi-, yksilötaso) eri toimialojen ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Pystyt soveltamaan yleisimpiä suorituskyvyn mittaamisessa käytettäviä menetelmiä sekä hyödyntämään keskeisiä tietojohtamisen periaatteita. Ymmärrät suorituksen johtamisen systeemisiä vaikutuksia ja arvioit niihin liittyviä näkökulmia tehtävissäsi. Otat vastuuta myös ryhmän oppimisesta sekä analysoit, arvioit ja jaat oppimaasi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Osaat luoda uusia näkökulmia organisaatioiden suorituskykyyn vaikuttavista tekijöistä ja arvioit niitä moniulotteisesti ja kriittisesti. Kykenet arvioimaan ja kehittämään suorituskyvyn johtamista kokonaisuutena (organisaatio-, tiimi-, yksilötaso) eri toimialojen ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Pystyt soveltamaan ja arvioimaan yleisimpiä suorituskyvyn mittaamisessa käytettäviä menetelmiä sekä hyödynnät keskeisiä tietojohtamisen periaatteita. Ymmärrät suorituksen johtamisen systeemisiä vaikutuksia ja arvioit niihin liittyviä näkökulmia tehtävissäsi. Otat vastuuta myös ryhmän oppimisesta sekä analysoit, arvioit ja jaat oppimaasi.