Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen eläintuotantoLaajuus (5 op)

Tunnus: LM00CC06

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Mirja Riipinen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojakson käytyäsi tiedät eläinten hyvinvoinnin lainsäädännön ja käytännön toimenpiteet. Tiedät eläintuotannon kirjanpitovelvoitteet ja terveydenhuollon ennakoivat toimenpiteet sekä tunnet keskeiset eläintaudit ja niiden torjunnan. Osaat eläintuotannon vastuullisuus- ja kestävyysmittarit, kehityskohteet ja ympäristövaikutukset. Osaat käyttää teknologiaa eläinten olosuhteiden ja hyvinvoinnin arvioinnissa.

Opintojakson osaamiset

Maatalousosaaminen
-osaat tuotantoeläinten tuotantokokonaisuuden huomioiden hyvinvointitekijät sekä tunnet eläintuotannon roolin ruokaketjussa
Työelämässä toimiminen
-omaat valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.
Eettisyys:
-kykenet vastaamaan omasta toiminnastasi ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alasi ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
Kestävä kehitys:
-osaat käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.
-ymmärröt kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Opintojakson osaamistavoite

Opintojakson käytyäsi tiedät eläinten hyvinvoinnin lainsäädännön ja perusteet hyvinvoinnin arvioinnille. Tiedät kansalliset kirjanpitovelvoitteet. Osaat toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja vastuullisesti eläintuotannossa. Tiedät terveydenhuollon periaatteet ja tautien ennaltaehkäisyn. Osaat hyödyntää teknologiaa arviointisi tukena.

Sisältö

-eläinten hyvinvointi ja siihen liittyvä lainsäädäntö
-terveydenhuolto ja tautien ennaltaehkäisy
-vastuullisuus- ja kestävyysmittarit
-eläintuotannon ympäristövaikutukset
-tuotannon laatutekijät
-teknologia eläintuotannon mittauksissa

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat hyvinvoinnin lainsäädännön ja käytännön toimenpiteet. Tunnet eläintuotannon kirjanpitovelvoitteet. Tunnet terveydenhuoltojärjestelmät ja terveydenhuollon ennakoivat toimenpiteet sekä tunnet keskeiset eläintaudit ja niiden torjunnan. Osaat eläintuotannon vastuullisuus- ja kestävyysmittarit ja ympäristövaikutukset. Tunnet käytettävissä olevan teknologian eläinten olosuhteiden ja hyvinvoinnin arvioinnissa.