Siirry suoraan sisältöön

Maatalouden tukijärjestelmäLaajuus (3 op)

Tunnus: LM00CC09

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kaisa Kinnunen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:

Opintojakson käytyäsi ymmärrät maatalouden tukijärjestelmän perusteet Euroopan unionissa ja Suomessa. Osaat hakea ja laskea tukia. Ymmärrät tukihakuun liittyvän suunnittelun merkityksen osana kannattavaa maanviljelyä.

Opintojakson osaamiset

Liiketoimintaosaaminen:
-tunnistat biotalousalan yrittäjyyden mahdollisuuksia maaseutuympäristössä
-osaat suunnitella, toteuttaa, kehittää ja johtaa biotalouden liiketoimintaa
Oppimaan oppiminen:
-osaat hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alasi kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä
Kestävä kehitys:
-osaat käyttää omaan alaasi liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
-ymmärrät kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia

Opintojakson osaamistavoitteet

Ymmärrät maataloustukijärjestelmän perusteet ja sen vaikutuksen osana kannattavaa maanviljelyä. Tiedät eri tukimuodot ja osaat suunnitella, hakea ja laskea tukien kokonaisuuksia. Ymmärrät tukihakuprosessin ja valvonnan periaatteet.

Sisältö

-Maataloustukijärjestelmän perusteet
-EU:n rahoittamat suorat tuet
-Osittain EU:n rahoittamat maaseudun kehittämisen tuet
-Kansallisesti rahoitetut tuet
-Tukien haku ja valvonta

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1.Ymmärrät maataloustukijärjestelmän keskeiset toimintaperiaatteet. Osaat ohjatusti hakea tietoa tukijärjestelmistä ja hyödyntää niitä suunnittelussa. Osaat laskea ja hakea ohjatusti maataloustukia. Ymmärrät tukivalvonnan periaatteet.

2. Ymmärrät maataloustukijärjestelmän keskeiset toimintaperiaatteet. Osaat hakea tietoa tukijärjestelmistä ja hyödyntää niitä suunnittelussa. Osaat laskea ja hakea maataloustukia. Ymmärrät tukivalvonnan periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3. Ymmärrät maataloustukijärjestelmän toimintaperiaatteet. Osaat hakea tietoa tukijärjestelmistä ja hyödyntää tietoa suunnittelussa. Osaat laskea ja hakea maataloustukia eri tuotantosuunnille. Ymmärrät tukivalvonnan periaatteet.

4. Ymmärrät laaja-alaisesti maataloustukijärjestelmän toimintaperiaatteet. Osaat hakea tietoa tukijärjestelmistä ja hyödyntää tietoa suunnittelussa. Osaat laskea ja hakea maataloustukia sekä soveltaa ja vertailla laskelmia eri tuotantosuunnille. Osaat tukivalvonnan periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5:
Osaat laaja-alaisesti maataloustukijärjestelmän toimintaperiaatteet. Osaat hyödyntää monipuolisesti tietoa tukijärjestelmistä käytännön suunnittelussa. Osaat laskea ja hakea tukia soveltaen ja vertaillen laskelmia eri tuotantosuunnille. Osaat tarkastella laskelmia ja esittää kehittämisehdotuksia niiden pohjalta. Osaat laaja-alaisesti tukivalvonnan periaatteet.