Siirry suoraan sisältöön

Sisätautien kliininen hoitotyöLaajuus (6 op)

Tunnus: SA00CG32

Laajuus

6 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Tiina Oksanen,

Osaamistavoitteet

Ohjaus ja vuorovaikutusosaaminen / Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida sisätauteja sairastavan asiakkaan/potilaan hoitotyötä sekä omahoitoa tukevaa ohjausta.

Kliininen osaaminen / Sinulla on näyttöön perustuvat tiedot ja taidot keskeisistä sisätautien hoitotyön menetelmistä osana asiakkaan/potilaan kokonaishoitoa

Näyttöön perustuva toiminta ja päätöksenteko-osaaminen / Vertailet monitieteellistä tietoa kliinisen päätöksentekosi tueksi sekä teet näyttöön perustuvia johtopäätöksiä.

Ennakoiva kehittäminen / Osaat etsiä alan olemassa olevaa tutkimustietoa ja pohtia sen soveltamista hoitotyön kehittämisessä

Sisältö

Sisätauteja sairastavan potilaan/asiakkaan hoitotyön suunnittelu, toteutus ja arviointi
Palliatiivinen hoitotyö ja saattohoito
Sisätautipotilaan vitaalielintoimintojen seuranta ja hoito
Sisätautipotilaan lääke- ja nestehoito sekä lääkelaskut
Yleisimmät potilaan tilan arvioinnin ja raportoinnin työkalut
Terveysteknologian hyödyntäminen potilaan hoidossa

Esitietovaatimukset

Hallitset sisätautien hoitotyön perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Sinulla on riittävä tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida sisätautipotilaan hoitoa sekä omahoidon ohjausta. Osaat perustella päätöksiäsi lähteisiin perustuen sisätautien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja palliatiivisessa hoitotyössä. Osaat keskeiset sisätautien kliiniset taidot potilasturvallisuuden ja aseptiikan huomioiden. Osaat toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti.

Tyydyttävä 2
Sinulla on riittävä tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida sisätautipotilaan hoitotyötä sekä omahoidon ohjausta. Osaat perustella päätöksiäsi luotettaviin lähteisiin perustuen sisätautien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa sekä palliatiivisessa hoitotyössä. Osaat keskeiset sisätautien kliiniset taidot potilasturvallisuuden ja aseptiikan huomioiden. Osaat toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Sinulla on monipuolinen tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida sisätautipotilaan hoitotyötä sekä omahoidon ohjausta. Osaat perustella päätöksiäsi näyttöön perustuen sisätautien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja palliatiivisessa hoitotyössä. Osaat keskeiset sisätautien kliiniset taidot potilasturvallisuuden ja aseptiikan huomioiden. Osaat toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti.

Kiitettävä 4
Sinulla on monipuolinen tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida sisätautipotilaan hoitotyötä sekä omahoidon ohjausta. Osaat tehdä päätöksiä hyödyntäen monitieteistä näyttöön perustuvaa tietoa sisätautien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja palliatiivisessa hoitotyössä. Osaat keskeiset sisätautien kliiniset taidot potilasturvallisuuden ja aseptiikan huomioiden. Osaat toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Sinulla on laaja tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida sisätautipotilaan hoitotyötä sekä omahoidon ohjausta. Osaat tehdä perusteltuja päätöksiä soveltaen monitieteistä näyttöön perustuvaa tietoa ja huomioit potilaan yksilöllisyyden ja voimavarat hoidon eri vaiheissa sekä palliatiivisessa hoitotyössä. Osaat keskeiset sisätautien kliiniset taidot potilasturvallisuuden ja aseptiikan huomioiden. Osaat toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti.