Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu kodinomaisissa ympäristöissäLaajuus (6 op)

Tunnus: SW00CG35

Laajuus

6 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Irmeli Matilainen,

Osaamistavoitteet

Osaat ohjausta hyödyntäen tukea ja edistää yksilöiden sekä perheiden terveyttä ja toimintakykyä sekä hyvinvointia monimuotoisissa, kodinomaisissa toimintaympäristöissä. Osaat toimia ammatillisesti ohjaustyön erilaisissa kohtaamis- ja vuorovaikutustilanteissa sekä omahoidon ohjauksessa että verkostoyhteistyössä.

Suunnittelet, toteutat ja arvioit osana moniammatillista tiimiä asiakaslähtöistä, turvallista hoitoa/palvelua gerontologisessa hoitotyössä. Sovellat gerontologisen hoitotyön tietoperustaa huomioiden asiakkaan toimintaympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Hyödynnät hoitotyön päätöksenteossa näyttöön perustuvaa tutkittua tietoa sekä otat eettisesti ja ammatillisesti vastuuta työskentelystäsi ja sen vaikuttavuudesta.

Motivoidut työskentelyyn kodinomaisissa gerontologisen hoitotyön ympäristöissä vastaten ohjattuna asiakkaan yksilöllisiin fyysisiin, psyykkisiin, sosiaalisiin että eksistentialistisiin tarpeisiin kokonaisvaltaisesti. Hyödynnät teknologian ja digitalisaation mahdollisuuksia kodinomaisessa ympäristössä. Tarkastelet reflektiivisesti omaa osaamistasi ja sen kehittämistä.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on kodinomaisessa hoitotyön ympäristössä suunnitella, toteuttaa sekä arvioida iäkkään ihmisen hoitoa, palvelua ja ohjausta. Opintojaksolla perehdytään näyttöön perustuvan hoitotyön sisältöalueisiin erityisesti iäkkään ihmisen hoito-, palvelu- ja ohjaustyössä. Keskeisinä tarkastelukohteina opintojaksolla ovat kodinomaisessa ympäristössä tapahtuvat hyvät toimintakäytänteet sekä moniammatillisen ryhmän jäsenenä toimiminen.

Esitietovaatimukset

Työelämävalmiuksien, hoitotyötä tukevien monitieteellisten sisältöjen, hoitotyön lähtökohtien sekä sisätautien ja mielenterveystyön perusosaaminen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Ammattitaitoa edistävä harjoittelu arvioidaan hyväksytty/hylätty erillisten arviointikriteerien mukaan.