Siirry suoraan sisältöön

Hoitotyön syventävä harjoitteluLaajuus (20 op)

Tunnus: SW00CG48

Laajuus

20 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Pirkko Ratinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Tällä opintojaksolla syvennät osaamistasi näyttöön perustuvassa hoitotyössä, hoitotyön suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa sekä itsenäisessä päätöksenteossa valitsemassasi hoitotyön suuntautumisvaihtoehdossa. Opit toimimaan asiantuntijana moniasiantuntijuutta hyödyntäen. Sinulla on tiedot oman toimintasi ja toimintaympäristön kriittiseen arviointiin ja kehittämiseen ottaen huomioon potilasturvallisuuden ja eettiset periaatteet.

Opintojakson osaamistavoite

Suoritettuasi tämän opintojakson osaat pohjata päätöksentekosi näyttöön perustuen valitsemallasi hoitotyö asiantuntijuusalueella. Osaat tehdä itsenäisiä näyttöön perustuvia päätöksiä hoitoketjun eri vaiheessa.

Osaat soveltaa eettisiin tilanteisiin sopivia ongelmanratkaisutaitoja.

Osaat arvioida asiantuntijuusalueesi tietoperustaa ja kehittää omaa toimintaasi kriittisesti ja luovasti.

Hallitset oman asiantuntijuusalueesi keskeiset kliiniset menetelmät.

Osaat hyödyntää ja soveltaa teknologiaa hoitotyössä.

Osaat hyödyntää ja soveltaa kestävän kehityksen periaatteita valitsemallasi asiantuntijuusalueella.

Sisältö

Valitsemallasi asiantuntijuusalueella kliiniset hoitotyön menetelmät ja eri tieteenalojen syventävä tieto

Esitietovaatimukset

160 op, sairaanhoitajan perusopinnot suoritettu

Hallitset sosiaali- ja terveysalan asiakkuuden ja toimintaympäristön perustiedot, keskeiset käsitteet ja menetelmät. Hallitset terveyttä ja toimintakykyä edistävän hoitotyön sekä asiakaslähtöisen hoitotyön tavoitteet, perusteet ja menetelmät. Osaat käyttää näyttöön perustuvaa tietoa hoitotyön päätöksenteossa. Olet perusopinnot ja niihin liittyvät harjoittelut ennen opintojakson alkua. Hallitset potilaan kliinisen tutkimisen ja hoidon tarpeen arvioinnin menetelmiä. Olet suorittanut infektiotautien perusteet, farmakologian ja lääketieteen opinnot. Sinulla on vähintään 160 op suoritettuna ennen opintojen alkua. Tämä opintojakso tehdään opintojesi viimeisenä lukukautena.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty

Sinulla on pitkälle kehittyneet ja edistyneet oman asiantuntijuusalueesi kehittämisen tiedot sekä alasi teorioiden ja toimintaperiaatteiden kriittinen ymmärrys ja soveltamisen taito. Osaat näyttöön perustuvan päätöksenteon uusimpaan kansalliseen ja kansainväliseen tietoperustaan pohjautuen. Osaat arvioida sitä kriittisesti ja luovaa ajattelua osoittaen. Osaat käyttää tieto- ja viestintäteknologiaa tiedon hankinnassa, muokkaamisessa, tuottamisessa ja välittämisessä asiantuntijuusalueellasi uutta toimintatapaa luovalla tavalla.

Osaat kehittää omaa alaasi omilla taidoillasi ja osaat tuoda ne esille työelämän kannalta relevanteilla esitystavoilla. Osaat arvioida omaa osaamistasi ja hankkimiasi taitoja laaja-alaisesti, kriittisesti ja kehittävästi. Osaat tehdä itsenäisiä näyttöön perustuvia päätöksiä hoitoketjun eri vaiheissa yrittäjämäisesti ja olet sisäistänyt potilasturvallisuuteen ja eettisiin tilanteisiin soveltuvia ongelmanratkaisutaitoja. Sinulla on kyky arvioida asiantuntijuusalueesi tietoperustaa ja omaa toimintaasi sekä kehittää niitä kriittisesti ja luovasti. Hallitset oman asiantuntijuusalueesi keskeiset kliiniset menetelmät hyödyntäen ja soveltaen teknologiaa ja kestävän kehityksen periaatteita hoitotyössä.

Osaat toimia taitavasti, asiakaslähtöisesti ja erilaiset kulttuurierot huomioiden monialaisissa ja mahdollisesti monikulttuurisissa työryhmissä.


Hylätty

Hyväksytyn kriteerit eivät täyty