Siirry suoraan sisältöön

Lastensuojelun menetelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: SO00CJ70

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Merja Nybacka
  • Riikka Rantanen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on lisätä ymmärrystäsi lastensuojelutyössä käytettävistä menetelmistä sekä niiden soveltamisesta käytäntöön.

Osaamiset:

Sosiaalityön asiakastyön osaaminen
Tutkimuksellinen kehittämis- ja innovaatio-osaaminen

Osaamistavoitteet:

Sovellat ja arvioit lastensuojelun toimintaympäristössä käytössä olevia menetelmiä ja työvälineitä. Toimit vuorovaikutustilanteissa ammatillisesti ja dialogisesti ja kykenet reflektoimaan kriittisesti omaa toimintaasi.

Käytät asiakaslähtöisesti sekä tutkimus- ja kokemustietoa hyödyntäen lastensuojelun menetelmiä ja työvälineitä. Menetelmiä käyttämällä tuotat ja analysoit tietoa asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on lastensuojelutyössä käytössä olevat lapsi- ja perhelähtöiset menetelmät ja työvälineet sekä niiden soveltaminen käytäntöön. Tarkastelun kohteena ovat muun muassa dialogisuus, reflektiivisyys, voimavara- ja ratkaisukeskeisyys sekä arviointi.

Esitietovaatimukset

Lastensuojelun periaatteiden ja arvojen ymmärtäminen sekä lapsi- ja perhekohtaisen lastensuojeluprosessin tunteminen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat kuvata ja arvioida lastensuojelun menetelmiä ja työvälineitä sekä niiden käyttöä asiakastyössä. Osaat kertoa reflektiivisyydestä osana omaa ammatillista toimintaasi.