Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointivalmennuksen menetelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: SZ00CM30

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Maaret Rutanen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojakson tarkoituksena on oppia tuntemaan valmentavan työtavan periaatteet ja oppia soveltamaan niitä osana hyvinvointivalmennusta asiakastyössä.

Opintojakson osaamiset:
Oppimaan oppiminen
Työelämässä toimiminen

Opintojakson osaamistavoite:
Sinä kehität osaamistasi valmentavasta työtavasta ja sovellat sitä käytäntöön. Arvioit valmentavaa työtapaa suhteessa oman alasi tietoperustaan ja käytäntöihin ja osaat soveltaa sitä tarkoituksenmukaisesti. Sinä opit keinoja vuorovaikutuksen tukemiseen ja valmentamisen eri vaiheisiin. Osaat toimia ammatillisesti vuorovaikutustilanteissa.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on valmentavan työtavan prosessiin ja menetelmiin perehtyminen. Aluksi keskitytään yhteyden luomisen, motivaation vahvistamisen ja vuorovaikutuksen tukemisen keinoihin. Toiseksi perehdytään tavoitteiden asettamiseen, valmennettavan toiminnan analysointiin ja toimintasuunnitelman tekemiseen asiakaskeskeisesti. Lopuksi keskitytään suunnitelman soveltamiseen ja yleistämiseen valmennettavan arjessa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat kuvata, mitä valmentava työtapa tarkoittaa. Nimeät valmentavan työtavat keskeiset osa-alueet ja vaiheet. Tunnistat, mitkä tekijät vaikuttavat onnistuneen valmennusprosessin syntymiseen. Yhdistät oppimaasi oman alasi tietoperustaan ja sovellat sitä käytännön tilanteissa. Osaat kuvata omaa toimintaasi ammatillisiin vuorovaikutustilanteisiin liittyen ja tunnistat vuorovaikutuksen tukemisen keinoja.