Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu II: Toimintaterapiaprosessi ja arviointiosaaminenLaajuus (12 op)

Tunnus: ST00CK19

Laajuus

12 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Katri Kainulainen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Opintojakson tarkoituksena on harjoitella, miten terapeuttiseen vuorovaikutukseen perustuva tavoitteellinen toimintaterapiaprosessi alkaa ja etenee, ja miten se tukee asiakkaan osallistumista ja osallisuutta.

Opintojakson osaamiset:
Terapeuttinen vuorovaikutussuhde ja monitoimijuus
Kuntoutuksen ja toimintaterapian teoreettinen asiantuntijuus
Osallisuutta edistävä toimintaterapiaprosessi ja ammatillinen harkinta

Opintojakson osaamistavoite:
Tutustut ihmis- ja asiakaslähtöisten periaatteiden mukaiseen työskentelytapaan ja harjoittelet terapeuttisen vuorovaikutussuhteen/kumppanuuden rakentamista toimintaterapiaprosessin perustaksi. Osaat kertoa, mitä monitoimijuus käsitteenä tarkoittaa ja olet mukana asiakkaiden, perheen tai työryhmän jäsenten ohjaustilanteissa toiminnallisuuden ja osallistumisen mahdollistamiseksi. Tarkastelet toimintaterapian käsitteitä työelämän kontekstissa. Osaat tarkastella asiakkaan toiminnallisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä toimintaterapian, toiminnan tieteen ja kuntoutuksen keskeisiä käsitteitä käyttäen ja osaat kuvata, miten ne tulevat esiin asiakkaan arjessa. Tutustut toimintaterapiaprosessin vaiheisiin käytännön työssä ja osaat kuvata asiakkaan toimintaterapiaprosessin vaiheita harjoittelupaikkasi kontekstista käsin. Tutustut yhteen toimintaterapian arviointimenetelmään ja tarkastelet menetelmän luotettavuutta ja käytettävyyttä.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on toimia työyhteisön jäsenenä toimintaterapian työympäristössä sekä osallistua oppimisen ohjaamisen prosessiin yhdessä työelämäohjaajan ja ammattikorkeakoulun ohjaajan kanssa

Esitietovaatimukset

Sinulla tulee olla käsitys toimintaterapeutin työtä ohjaavista teorioista ja malleista toimintaterapiaprosessiin ja terapeuttiseen vuorovaikutussuhteeseen liittyen. Sinulla tulee olla käsitys toiminnan ja osallistumisen arvioinnista toimintaterapiassa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Olet tutustunut ihmis- ja asiakaslähtöisten periaatteiden mukaiseen työskentelytapaan toimintaterapeutin työssä ja harjoitellut terapeuttisen vuorovaikutussuhteen/kumppanuuden muodostamista asiakkaan kanssa. Osaat kertoa, mitä monitoimijuus käsitteenä tarkoittaa ja olet ollut mukana asiakkaiden, perheen tai työryhmän jäsenten ohjaustilanteissa. Muistat toimintaterapian keskeisiä käsitteitä ja osaat kuvata asiakkaan toiminnallisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä toimintaterapian, toiminnan tieteen ja kuntoutuksen keskeisiä käsitteitä käyttäen. Olet tutustunut toimintaterapiaprosessin eri vaiheisiin ja osaat kuvata prosessin etenemistä harjoittelupaikkansa kontekstissa. Olet tutustunut yhteen toimintaterapian arviointimenetelmään, sen luotettavuuteen ja käytettävyyteen.