Siirry suoraan sisältöön

Statiikka 1Laajuus (3 op)

Tunnus: TR00CF72

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Pekka Lähdesmäki,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Opit opintojaksolla hyödyntämään statiikan peruslakeja ja tasapainoyhtälöitä rakenteiden voimien ratkaisemiseen tasotapauksissa. Mallirakenteina käytetään rakentamisen alueelta staattisesti määrättyjä pisteitä, palkkeja, pilareita, kehiä ja ristikoita. Tarvitset tietoja rakenteiden mitoituksessa.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys matemaattisista ja luonnontieteellisistä perusteista tasolla, joka on tarpeen muiden oppimistavoitteiden saavuttamiseksi.

Opintojakson tavoite:
Opit opintojaksolla hyödyntämään statiikan peruslakeja ja tasapainoyhtälöitä rakenteiden voimien ratkaisemiseen tasotapauksissa. Opit tekemään kaatumistarkastelut, arvioimaan pisteeseen kohdistuvat voimat. Lisäksi opit ratkaisemaan rakenteiden tukireaktiot ja ristikon sauvavoimat. Nämä ovat samalla opintojakson perustehtävät.

Sisältö

Tasapainoyhtälöt, Kaatumistarkastelut, Tasovoimasysteemit, Tukireaktiot, Ristikon sauvavoimat
1 op Newtonin lait ja partikkelin tasapaino ja kaatumistarkastelu
1 op Palkin/kehän tasapaino
1 op Nivel-/vinopalkin tasapaino sekä ristikon sauvavoimat

Esitietovaatimukset

Matematiikan perusteet: yhtälön ratkaisu, suorakulmaisen kolmion ratkaisu.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: (Tasapainoyhtälöt, Kaatumistarkastelut, Tasovoimasysteemit, Tukireaktiot, Ristikon sauvavoimat). Opiskelija voi osoittaa osaamisensa luettelemalla tavoitteiden mukaisia asioita.