Siirry suoraan sisältöön

Statiikka 2Laajuus (3 op)

Tunnus: TR00CF73

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Pekka Lähdesmäki,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tämän opintojakson tietoja ja taitoja tarvitset, jotta pystyt määrittämään rakenteissa vaikuttavia sisäisiä voimia. Lisäksi tutustut staattisesti määräämättömiin rakenteisiin. Näitä tietoja ja taitoja tarvitaan mitoitettaessa rakenteita.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys matemaattisista ja luonnontieteellisistä perusteista tasolla, joka on tarpeen muiden oppimistavoitteiden saavuttamiseksi.

Opintojakson tavoite:
Opintojakson käytyäsi osaat määrittää staattisesti määrättyjen rakenteiden rasitukset ja havainnollistaa sitä rasituspintakuvioilla sekä määrittää rasitusten ääriarvot. Osaat myös hyödyntää taulukoita rakenteiden rasitusten määrittämisessä. Opintojaksossa tutustut myös staattisesti määräämättömien rakenteiden suureiden määrittämiseen taulukoiden avulla. Nämä ovat samalla opintojakson perustehtävät.

Sisältö

Rasitusten määrittäminen, rasituspintakuviot, staattisesti määräämättömät rakenteet.
1 op palkin rasitukset perustapaus
1 op palkin ja kehän rasitukset
1 op graafinen menetelmä ja taulukoiden hyödyntäminen

Esitietovaatimukset

Statiikka 1: statiikan peruslait ja tasapainoyhtälöt, sauvavoimat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: tasosauvarakenteen: kehä, pilari, palkki rasitusten määrittäminen. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa suorittamalla tavoitteiden mukaisia tehtäviä.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.