Siirry suoraan sisältöön

RakennussuunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: TR00CF76

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Marko Viinikainen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tämän opintojakson tietoja ja taitoja tarvitset, jotta pystyt tuottamaan asemakaavamerkintöjen mukaisia rakennussuunnitelmia tietokoneavusteisesti sekä toimimaan yhteistyössä rakennusalan eri tahojen ja viranomaisten kanssa.

Opintojakson osaamiset:
Viestintä ja tiimityö: Kyky tehdä tehokkaasti yhteistyötä insinöörien ja muiden ammattiryhmien kanssa.
Monialainen osaaminen: Kyky tulkita olennaista tietoa ja hallita asiakokonaisuuksia sellaisten päätösten tueksi, joihin liittyy asian kannalta merkityksellisten sosiaalisten ja eettisten näkökohtien pohdinta.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: Kyky soveltaa oman alan ammattikäytäntöjä koskevia teknisiä standardeja ja vakiintuneita ohjeita.

Opintojakson tavoite:
Osaat kertoa rakennuslainsäädännön kaavoitus- ja rakennuslupamenettelyä koskevat keskeiset periaatteet. Osaat tietokoneavusteisesti tuottaa tavanomaisen rakennuskohteen pääpiirustukset ja lupa-asiakirjat. Osaat suunnitella asunnon toiminnallisena kokonaisuutena osana kaavoitettua ympäristöä. Edellä esitettyjen opintojakson perustehtävien lisäksi ymmärrät rakentamista historiallisessa perspektiivissä sekä osana laajempaa rakennettua ympäristöä.

Sisältö

Kaavat ja kaavamerkinnät, rakennuksen suunnittelu ja suunnitteluprosessi, piirustusmerkinnät, rakennuslupaan liittyvät asiakirjat ja lupaprosessi, tietomalli.

Esitietovaatimukset

Opintojakson Talonrakennustekniikan perusteet osaaminen rakenteiden ja materiaalien osalta.
Opintojakson CAD - Tietomallinnus osaaminen rakennuspiirustusten ja tietomallin tuottamisen osalta. 

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson tavoitteiden mukaiset tehtävät.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija osoittaa osaamisensa soveltamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa systemaattisesti.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.