Siirry suoraan sisältöön

Pohjarakenteiden korjausLaajuus (3 op)

Tunnus: TR00CF80

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Hannu Haapamaa,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tunnen pohjarakenteiden korjausmenetelmät ja osaan valita sopivan korjausmenetelmän rakenteen vaurioiden ja perusmaan ominaisuuksien perusteella.
Osaamistavoitteet
Perusosaaminen: Tiedät perustusten vaurioitumismekanismit ja vauriotyypit sekä yleisimmät pohjarakenteiden korjausmenetelmät. Osaat kertoa pääperiaatteet perustusten korjaamisesta.
Edistynyt osaaminen: Osaat määrittää pohjarakenteiden pysty- ja vaakakuormien mitoitusarvot. Pystyt määrittämään anturan painuman sekä pilarianturan koon kuormien ja maaparametrien perusteella.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys pohjarakentamisen materiaaleista, laitteista, työvälineistä, teknologioista ja prosesseista sekä niiden rajoituksista.
Viestintä ja tiimityö: Osaat viestiä tehokkaasti pohjarakentamisen informaatiosta, ideoista ja ratkaisuista. insinööriyhteisössä.
Monialainen osaaminen: Kyky hallita monimutkaisia teknisiä tai ammatillisia tehtäviä tai hankkeita ottaen vastuuta päätöksenteosta.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: osaat suorittaa maamekaanisia laskelmia.
Tutkimukset ja tiedonhaku: Kyky tehdä pohjarakentamiseen liittyviä kirjallisuushakuja sekä hyödyntää ja käyttää kriittisesti tieteellisiä tietokantoja ja muita soveltuvia tietolähteitä.

Sisältö

Vanhat perustamistavat, Perustusten korjausmenetelmät ja niiden käyttö, Pohjatutkimusten tulkinta
1,5 op: Maanpaine, Maan kantavuus, Anturan painuma, Pilarianturan koon määritys (sivumitat).

Esitietovaatimukset

Pohjarakenteiden perusteet osaaminen perustamistapojen ja jatkuvan anturan kantavuuden osalta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson tavoitteiden mukaiset perusosaamisen mukaiset tehtävät: Vanhat perustamistavat, Perustusten korjausmenetelmät ja niiden käyttö, Pohjatutkimusten tulkinta. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa luettelemalla tavoitteiden mukaisia asioita.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut perusosaamisen mukaiset asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson perusosaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson perusosaamistavoitteet ja vähintään osan edistyneistä osaamistavoitteista: Maanpaine, Maan kantavuus, Anturan painuma, Pilarianturan koon määritys. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia, vertailla niitä keskenään sekä tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut kaikki opintojakson perusosaamistavoitteet ja lähes kaikki edistyneistä osaamistavoitteista. Opiskelija osaa arvioida erilaisten näkökulmien ja ratkaisujen yhteyksiä ja eroja eritellen ja kriittisesti. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.