Siirry suoraan sisältöön

Tietomallinnus - BIMLaajuus (5 op)

Tunnus: TR00CF83

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Marko Viinikainen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tämän opintojakson tietoja ja taitoja tarvitset, jotta ymmärrät tietomallin sisällön määrittämisen tarpeet ja periaatteet nimikkeistön vakioinnin osalta, osaat tuottaa tietomallin ja pystyt hyödyntämään mallia rakennushankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Kyky kommunikoida tehokkaasti informaatiosta, ideoista, ongelmista ja ratkaisuista insinööri-yhteisössä.
Viestintä ja tiimityö: Kyky tehdä tehokkaasti yhteistyötä insinöörien ja muiden ammatti-ryhmien kanssa.
Monialainen osaaminen: Kyky seurata tieteen ja teknologian kehitystä.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: Käytännön taidot monimutkaisten teknisten suunnitelmien toteuttamiseksi.
Tutkimukset ja tiedonhaku: Kyky tehdä kirjallisuushakuja sekä hyödyntää ja käyttää kriittisesti tieteellisiä tietokantoja ja muita soveltuvia tietolähteitä; kyky tehdä simulaatioita ja analyysejä teknisten ongelmien yksityiskohtaista tarkastelua ja tutkimusta varten.

Opintojakson tavoite:
Opintojakson suoritettuasi sinulla on valmius toimia tietomallia hyödyntävässä talonrakennusprojektissa. Ymmärrät tietomallinnuksen periaatteet rakennusprosessissa ja osaat opintojaksolla käytettävien ohjelmistojen peruskäytön. Ymmärrät tietomallinnushankkeessa toimivien henkilöiden roolit ja tehtävät sekä yleisimmät käytännöt. Osaat huomioida tietomallivaatimusten edellyttämiä reunaehtoja ja toimintatapoja. Osaat hyödyntää opintojaksolla käytettävien ohjelmistojen ominaisuuksia toimialakohtaisissa tehtävissä.
Nämä ovat samalla opintojakson perustehtäviä.

Sisältö

Tietomallintaminen (BIM); käytössä olevat tietomallivaatimukset.
Tietomallin luominen, tarkastus ja hyödyntäminen toimialakohtaisissa tehtävissä.

Esitietovaatimukset

Opintojakson CAD – Tietomallintamisen perusteet osaaminen: tietomallin luominen ja rakennusosien nimikkeistö.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: Tietomallintaminen (BIM); yleisesti käytössä olevat tietomallivaatimukset. Tietomallin luominen, tarkastus ja hyödyntäminen toimialakohtaisissa tehtävissä. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa suorittamalla tavoitteiden mukaisia tehtäviä.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.