Siirry suoraan sisältöön

LVI-, sähkö- ja automaatiotekniikka (LVISA)Laajuus (5 op)

Tunnus: TR00CF85

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tämän opintojakson tietoja ja taitoja tarvitset, jotta tunnet rakennusten lämpö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- sähkö- ja automaatiotekniikoita kiinteistöjen rakentamisen ja ylläpidon kannalta.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys soveltuvista materiaaleista, laitteista, työvälineistä, teknologioista ja prosesseista sekä niiden rajoituksista omalla erikoistumisalalla.
Viestintä ja tiimityö: Kyky tehdä tehokkaasti yhteistyötä insinöörien ja muiden ammatti-ryhmien kanssa.

Opintojakson tavoite:
Tunnistat kiinteistössä käytössä olevan lämpö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiotekniikan. Ymmärrät taloteknisten järjestelmien ja toiminnan pääperiaatteet rakentamisen, kiinteistön ylläpidon kannalta.
Osaat tulkita LVISA-piirustuksia rakennustyön toteutuksen ja kiinteistönpidon näkökulmista.
Nämä ovat samalla opintojakson perustehtäviä.

Sisältö

Kiinteistön lämpö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatioteknisten järjestelmien rakenteet, osat ja asennusjärjestelyt rakentamisen ja huollon näkökulmasta.

Esitietovaatimukset

Opintojakson Talonrakennustekniikan perusteet osaaminen rakenteiden ja materiaalien osalta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson tavoitteiden mukaiset tehtävät.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.