Siirry suoraan sisältöön

Kuormien ja runkorakenteiden perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: TR00CF87

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Antti Kauppinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Pystyt määrittämään rakenteille tulevat tavanomaiset kuormat (oma paino, hyötykuormat, luonnonkuormat), rakennusten runkosysteemit ja tiedät niiden toimintatavat. Osaat kertoa yleisimmät rungon jäykistämistavat ja osaat soveltaa näitä eri tilanteissa, tiedät kantavien pysty- ja vaakarakenteiden tyypit erityyppisissä kohteissa. Tiedät väestönsuojien rakentamiseen liittyvät velvoitteet ja rakenteelliset vaatimukset. Tunnet rakennus- ja rakennesuunnitteluissa käytetyt kuvaustavat ja piirrosmerkit sekä tunnet rakennesuunnittelun keskeiset asiat. Nämä ovat samalla opintojakson perustehtäviä.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys oman rakenteiden mitoituksen perustana olevista insinööritieteistä tasolla, joka on tarpeen ohjelman muiden oppimistulosten saavuttamiseksi.
Viestintä ja tiimityö: Kyky toimia tehokkaasti yksilönä ja tiimin jäsenenä.
Monialainen osaaminen: Kyky ottaa vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: Kyky soveltaa oman alan ammattikäytäntöjä koskevia teknisiä standardeja ja vakiintuneita ohjeita.

Opintojakson tavoite:
Pystyt määrittämään rakenteille tulevat tavanomaiset kuormat (oma paino, hyötykuormat, luonnonkuormat), rakennusten runkosysteemit ja tiedät niiden toimintatavat. Osaat kertoa yleisimmät rungon jäykistämistavat ja osaat soveltaa näitä eri tilanteissa, tiedät kantavien pysty- ja vaakarakenteiden tyypit erityyppisissä kohteissa. Tiedät rakenteellista ääneneristävyyttä koskevat määräykset ja ohjeet sekä näiden soveltamisen. Tiedät väestönsuojien rakentamiseen liittyvät velvoitteet ja rakenteelliset vaatimukset. Tunnet rakennus- ja rakennesuunnitteluissa käytetyt kuvaustavat ja piirrosmerkit sekä tunnet rakennesuunnittelun keskeiset asiat.
Nämä ovat samalla opintojakson perustehtäviä.

Sisältö

1 op: Runkotyypit,
2 op: Rakenteiden kuormitukset,
1 op: Rakenteiden jäykistystavat,
1 op: Rakennesuunnittelun perusteet ja tekniset asiakirjat, Väestönsuojat

Esitietovaatimukset

Talonrakennustekniikan perusteet; rakennusmateriaalit, tavanomaisen tason rakenteet (pientalo)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: Runkotyypit, rakenteiden kuormitukset, rakenteiden jäykistystavat, rakennesuunnittelun perusteet, tekniset Asiakirjat, rakenteellinen ääneneristävyys, väestönsuojat.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.