Siirry suoraan sisältöön

Rakennustuotannon hallintaLaajuus (5 op)

Tunnus: TR00CF95

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Petri Pelkonen,

Osaamistavoitteet

Ymmärrät rakennustyömaan urakka- ja toteutusmuotojen sisällöt ja eroavaisuudet sekä tunnistat rakennustyömaan ja -projektin johtamisen edellytykset. Osaat rakennusyrityksen ja rakennushankkeiden tuotantoon liittyvän suunnittelun, valvonnan ja ohjauksen. Osaat projektin toteutuksen aloituksesta luovutukseen ja osaa soveltaa myös Lean-johtamisen periaatteita rakentamiseen.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys soveltuvista materiaaleista, laitteista, työvälineistä, teknologioista ja prosesseista sekä niiden rajoituksista omalla erikoistumisalalla.
Viestintä ja tiimityö: Kyky tehdä tehokkaasti yhteistyötä insinöörien ja muiden ammattiryhmien kanssa.
Monialainen osaaminen: Kyky hallita monimutkaisia teknisiä tai ammatillisia tehtäviä tai hankkeita ottaen vastuuta päätöksenteosta.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: Kyky tunnistaa, muotoilla ja ratkaista monimutkaisia ongelmia kyeten valitsemaan ja omaten käytännön taidot soveltaa tilanteeseen soveltuvia, vakiintuneita analyyttisiä, laskennallisia ja kokeellisia tekniikoita ja menetelmiä.

Sisältö

Tuotannonhallinnan sisältö ja kulku, Lean-rakentamisen perusteet, tuotannonsuunnittelu, yleisaikataulu, rakentamisvaihe ja työlajisuunnittelu, työnjärjestely, hankintatoimi, kone- ja kalustosuunnittelu, työmaan kokouskäytännöt, työturvallisuus.

Esitietovaatimukset

Rakentamistalous-opintojakson osaamiset.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: Tuotannonhallinnan sisältö ja kulku, Lean-rakentamisen perusteet, tuotannonsuunnittelu, yleisaikataulu, rakentamisvaihe ja työlajisuunnittelu, työnjärjestely, hankintatoimi, kone- ja kalustosuunnittelu, työmaan kokouskäytännöt, työturvallisuus. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa suorittamalla tavoitteiden mukaisia tehtäviä.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.