Siirry suoraan sisältöön

Määrälaskenta ja aikataulutLaajuus (4 op)

Tunnus: TR00CF97

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tämän opintojakson tietoja ja taitoja tarvitset, jotta pystyt määrittämään kohteesta rakennustarvikemäärät ja hinnoittelun jälkeen tekemään kohteesta tarjouksen ja työaikataulun.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys soveltuvista materiaaleista, laitteista, työvälineistä, teknologioista ja prosesseista sekä niiden rajoituksista omalla erikoistumisalalla.
Viestintä ja tiimityö: Kyky tehdä tehokkaasti yhteistyötä insinöörien ja muiden ammattiryhmien kanssa.
Monialainen osaaminen: Kyky hallita monimutkaisia teknisiä tai ammatillisia tehtäviä tai hankkeita ottaen vastuuta päätöksenteosta.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: Kyky tunnistaa, muotoilla ja ratkaista monimutkaisia ongelmia kyeten valitsemaan ja omaten käytännön taidot soveltaa tilanteeseen soveltuvia, vakiintuneita analyyttisiä, laskennallisia ja kokeellisia tekniikoita ja menetelmiä.

Opintojakson tavoite:
Osaat tehdä määrälaskentaa käytössä olevista suunnitelmista, siirtää määrät tarjouslaskentaohjelmaan ja hinnoitella ne työlajien ja materiaalien mukaisesti käyttäen litteroinnissa Talo -nimikkeistöjä. Pystyt määrälaskennan ja hinnoittelun jälkeen tekemään tarjouksen. Tunnistat rakennusprojektin erilaisia aikataulutyyppejä ja osaat valita niistä sopivimman käytettävään kohteeseen, tehdä sen mukaisen aikataulun käyttäen aikatauluohjelmistoa ja laatia erilaisia sopimuksia. Osaat hyödyntää tietomalleja määrälaskennassa.
Nämä ovat samalla opintojakson perustehtäviä.

Sisältö

Rakennushankkeen määrälaskenta, määrien siirto tarjouslaskentaohjelmaan, työlajien ja materiaalien hinnoittelu sekä tarjouksen tekeminen.
Työvaiheiden litterointi Talo -nimikkeistöjen mukaisesti.
Rakennusprojektin erilaiset aikataulutyypit.

Esitietovaatimukset

Rakentamistalous opintojakson osaamiset.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: Rakennushankkeen määrälaskenta, määrien siirto tarjouslaskentaohjelmaan, työlajien ja materiaalien hinnoittelu sekä tarjouksen tekeminen. Työvaiheiden litterointi Talo -nimikkeistöjen mukaisesti. Rakennusprojektin erilaiset aikataulutyypit. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa suorittamalla tavoitteiden mukaisia tehtäviä.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.