Siirry suoraan sisältöön

Teräsrakenteiden mitoitusLaajuus (5 op)

Tunnus: TR00CG01

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Marko Viinikainen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tämän opintojakson tietoja ja taitoja tarvitset, jotta pystyt suunnittelemaan kantavia teräsrakenteita vaativuusluokaltaan vaativan luokan kohteisiin sekä lisäksi tiedät teräsrakenteiden valmistukseen ja asennukseen liittyvät olennaisimmat laadulliset vaatimukset.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys soveltuvista analyysi-, suunnittelu- ja tutkimus/kehittämistekniikoista ja -menetelmistä sekä niiden rajoituksista omalla erikoistumisalalla. Kyky kommunikoida tehokkaasti informaatiosta, ideoista, ongelmista ja ratkaisuista insinööri-yhteisössä.
Viestintä ja tiimityö: Kyky toimia tehokkaasti yksilönä ja tiimin jäsenenä sekä yrittäjänä.
Monialainen osaaminen: Kyky seurata tieteen ja teknologian kehitystä.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: Kyky analysoida monimutkaisia teknisiä tuotteita, prosesseja ja järjestelmiä sekä tulkita oikein tällaisten analyysien tulokset kyeten valitsemaan ja omaten käytännön taidot soveltaa tilanteeseen soveltuvia, vakiintuneita analyyttisiä, laskennallisia ja kokeellisia tekniikoita ja menetelmiä.

Opintojakson tavoite:
Osaat suunnitella ja mitoittaa vaativuusluokaltaan vaativan luokan kantavia teräsrakenteita murto- ja käyttörajatilassa. Osaat mitoittaa moniakselisesti kuormitettuja liitoksia ja putkipalkkiristikoita. Osaat teräsrakenteiden palomitoituksen ja osaat ottaa huomioon rakennusten jatkuvan sortuman estämisen. Osaat ottaa huomioon teräsrakenteiden valmistuksen ja asennuksen aikaiset laadulliset vaatimukset.
Nämä ovat samalla opintojakson perustehtäviä.

Sisältö

1 op: Teräspilarin mitoitus yhteisvaikutustilanteissa huomioiden stabiilius
1 op: Syventävää liitosten mitoitusta
Palomitoitus, Putkipalkkiristikot (sauvat ja liitokset), Toteutuseritelmä.

Esitietovaatimukset

Teräsrakenteiden suunnittelun perusteet osaaminen: Terästuotteiden materiaaliominaisuudet rakenteiden mitoituksen kannalta, kantavan teräsrungon rakenneosien mitoitus (pilarit, palkit), liitokset.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: Teräspilarin mitoitus yhteisvaikutustilanteissa huomioiden stabiilius, syventävää liitosten mitoitusta, Palomitoitus, Putkipalkkiristikot (sauvat ja liitokset), Toteutuseritelmä. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa suorittamalla tavoitteiden mukaisia tehtäviä.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.