Siirry suoraan sisältöön

Rakennustuotannon johtaminenLaajuus (4 op)

Tunnus: TR00CL52

Laajuus

4 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Tällä opintojaksolla opit
- tuntemaan tuotannonsuunnittelun ja -ohjauksen vaikutusta tuotannon johdettavuuteen
- ymmärtämään kokonaisuuksia ja päätöstesi riippuvuussuhteita
- ymmärtämään modernien johtamismenetelmien mahdollisuuksia tuottavuuden osatekijänä
- soveltamaan tuoterakenteiden, nimikkeiden ohjausanalyysien ja tuotannonsuunnittelun välistä yhteyttä myynnin, tuotannonohjauksen ja vaihto-omaisuuden osalta
- etsimään hankintalähteitä ja kumppanuuksia
- hallitsemaan riskejä, tekemään päätöksiä ja toimimaan ryhmässä.

Käytyäsi opintojakson ymmärrät laajasti opintojaksolla käsiteltyjen asioiden terminologian ja asioiden väliset yhteydet. Saat laaja-alaisen näkemyksen kappaletavaratuotannon suunnitteluvaatimuksista ja toteuttamisesta sekä eri tuotantostrategioiden vaikutuksesta asiakkuuksien hallintaan. Kasvatat ymmärrystä talouden hallinnasta ja opit johtamaan tuotantoa myös siitä näkökulmasta.

Opintojakson osaamistavoite:
Sisäistät tuotannon teknisen ja tuotantotalouden terminologian ja ymmärrät eri tuotantojärjestelmien mahdollisuudet. Tunnet tuotannon johtamiseen liittyvät keskeiset käsitteet ja teoriat.

Opintojakson osaamiset:
Tieto ja ymmärrys: Tieto ja ymmärrys soveltuvista analyysi-, suunnittelu- ja tutkimus/kehittämistekniikoista ja -menetelmistä sekä niiden rajoituksista omalla erikoistumisalalla.
Viestintä ja tiimityö: Kyky toimia tehokkaasti ja eettisesti kansallisessa ja kansainvälisessä kontekstissa.
Monialainen osaaminen: Kyky kerätä ja tulkita olennaista tietoa ja hallita monimutkaisia asiakokonaisuuksia sellaisten päätösten tueksi, joihin liittyy asian kannalta merkityksellisten sosiaalisten ja eettisten näkökohtien pohdinta.
Tekniikan soveltaminen käytäntöön: Kyky analysoida monimutkaisia teknisiä tuotteita, prosesseja ja järjestelmiä sekä tulkita oikein tällaisten analyysien tulokset kyeten valitsemaan ja omaten käytännön taidot soveltaa tilanteeseen soveltuvia, vakiintuneita analyyttisiä, laskennallisia ja kokeellisia tekniikoita ja menetelmiä.
Tutkimukset ja tiedonhaku: Kyky ja käytännön taidot suunnitella ja toteuttaa kokeellisia tutkimuksia, tulkita aineistoa ja tehdä siitä johtopäätöksiä.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään seuraavia pääteemoja:
- Tuotannonohjaus ja ajoitus
- Tuoterakenteet ja niiden soveltaminen
- Tuotannon materiaalinohjaus toimintaverkostossa
- Tuottavuusajattelu ja modernit johtamismenetelmät
- Tuotannon kustannuslaskenta ja tuotantoyrityksen talouden hallinta

Esitietovaatimukset

Rakennustuotannon perusteiden opintokokonaisuuden osaamiset. Rakennustuotannon hallinta opintojakson osaamiset.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tietää ja tunnistaa opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja hän osaa suorittaa opintojakson osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät: Tuotannonohjaus ja ajoitus, Tuoterakenteet ja niiden soveltaminen, Tuotannon materiaalinohjaus toimintaverkostossa, Tuottavuusajattelu ja modernit johtamismenetelmät, Tuotannon kustannuslaskenta ja tuotantoyrityksen talouden hallinta. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa suorittamalla tavoitteiden mukaisia tehtäviä.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tietää, tunnistaa ja ymmärtää opintojakson osaamistavoitteissa kuvatut asiat. Opiskelija voi osoittaa osaamisensa kuvaamalla opintojaksolla käsiteltyjä aiheita systemaattisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet ja pystyy osoittamaan osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi hän kykenee jäsentämään oppimaansa havainnollisesti sekä soveltamaan oppimaansa käytännön tehtävissä.

Kiitettävä (4): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kuvata erilaisten ratkaisujen vaikutuksia ja tehdä perusteltuja valintoja vaihtoehtojen välillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija on saavuttanut opintojakson osaamistavoitteet erinomaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee tarkastelemaan opintojakson aiheita teoreettisesti ja käytännössä kriittisesti soveltaen. Osaaminen osoitetaan johdonmukaisesti ja moniulotteisesti.