Siirry suoraan sisältöön

MobiiliprojektiLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CD92

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Pasi Manninen,

Osaamistavoitteet

Ymmärrät mobiilisovelluksen kehittämiseen liittyvät vaiheet. Käytyäsi tämän opintojakson osaat soveltaa valitsemaasi tekniikkaa suuremman mobiilisovelluksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Ymmärrät vastuullisen työn teon ja osaat toimia projektin jäsenenä.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Tunnet mobiilisovelluksen kehittämisen perusmenetelmät soveltamalla teoriaa ja käytäntöä. Ymmärrät näiden merkityksen kun valitset käyttöön tekniikkaa mobiilisovelluksen suunnitteluun ja toteutukseen.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat analysoida mobiilisovelluksen kehittämiseen liittyviä menetelmiä soveltaen käytäntöä ja teoriaa

EUR-ACE Viestintä ja tiimityö
Opiskelija osaa työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä projektityössä. Opiskelija kykenee jakamaan tietoa eri osapuolien välillä.

Sisältö

Laadit ryhmäsi kanssa mobiilisovellukseen liittyvän suunnitelman, joka sisältää sovelluksen tavoitteet, käyttötapaukset, näyttömallit, objekti- ja tietomallisuunnitelmat, mahdolliset datayhteydet ulkoisiin tietovarastoihin ja aikataulutat viikoittaiset tavoitteet tehtäviksi. Osallistut projektista laadittavan loppuraportin tekemiseen ja seminaariesitelmän pitämiseen.

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet, Olio-ohjelmointi, Web-kehitys, JavaScript-ohjelmointi, Android-ohjelmointi, Mobiiliohjelmointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Tiedät ja ymmärrät mobiiliprojektiin liittyvän projektityön vaiheet ja siihen liittyvän dokumentoinnin. Osaat toimia ryhmän jäsenenä ja toteuttaa pienimuotoisen mobiilisovelluksen. Projektiin liittyvä dokumentaatio on jäänyt suppeaksi. Olet osallistunut projektidokumentaation laatimiseen ja seminaariesitelmän pitämiseen.

Tyydyttävä (2): Tiedät ja ymmärrät mobiiliprojektiin liittyvän projektityön vaiheet ja siihen liittyvän dokumentoinnin. Suunnitteluun liittyvä dokumentaatio esittelee sovelluksen käyttöliittymän kuvauksen, sovelluksen arkkitehtuurin ja yhteydet ulkoisiin tietovarastoihin. Dokumentaatio on osittain puutteellinen ja sekava. Olet osallistunut projektidokumentaation laatimiseen ja seminaariesitelmän pitämiseen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Hallitset mobiiliprojektiin liittyvän projektityön vaiheet ja siihen liittyvän dokumentoinnin hyvin. Suunnitteluun liittyvä dokumentaatio esittelee sovelluksen käyttöliittymän kuvauksen, sovelluksen arkkitehtuurin ja yhteydet ulkoisiin tietovarastoihin. Laadittu dokumentaatio kuvaa hyvin eri projektin osavaiheita ja on sisällöltään selkeästi jäsennetty. Projektiin liittyvä prosessi on kokonaisuutena hallittu. Osaat analysoida omia valintoja projektin seminaariesitelmässä.

Kiitettävä (4): Hallitset vastuullisen projektityön ja siihen liittyvän laadukkaan dokumentaation. Osaat toimia ryhmässä ja toteuttaa suunnitelmien pohjalta mobiilisovelluksen sekä toteuttaa suunnitelmiin perustuvan mobiilisovelluksen hyödyntäen valittua teknologiaa laajasti. Koottu dokumentaatio sisältää tietoa mobiilisovelluksen käyttöliittymäsuunnittelusta, sovelluksen ohjelmointiin liittyvästä arkkitehtuurista ja liitännöistä ulkoisiin järjestelmiin. Toteutettu sovellus toimii virheettömästi eri päätelaitteissa. Projektiprosessi on ollut koko projektin ajan edistyvää ja kehittyvä. Osaat arvioida ja validoida omia ratkaisujasi seminaarin esitelmässä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Hallitset vastuullisen projektityön ja mobiiliprojektiin liittyvän laadukkaan dokumentaation. Osaat toimia ryhmässä ja toteuttaa suunnitelmien pohjalta mobiilisovelluksen valittua teknologiaa hyödyntäen erittäin monipuolisesti. Koottu dokumentaatio sisältää kattavat ja virheetöntä tietoa mobiilisovelluksen käyttöliittymän suunnittelusta, sovelluksen ohjelmointiin liittyvästä arkkitehtuurista ja yhteyksistä ulkoisiin järjestelmiin. Toteutettu sovellus on testattu ja se toimii virheettömästi eri päätelaitteissa. Projektiprosessi on ollut koko projektin ajan edistyvää ja jatkuvasti kehittyvää. Osaat arvioida ja validoida omia ratkaisujasi kriittisesti seminaarin esitelmässä.