Siirry suoraan sisältöön

Koneoppiminen: RegressiomenetelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CE02

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Juha Peltomäki,
  • Mika Rantonen,

Osaamistavoitteet

Regressiomallien avulla voi ennustaa numeerisia arvoja uusille havainnoille. Tutustut erilaisiin regressiomenetelmiin ja osaat vertailla niiden antamia tuloksia sekä analysoida mallin suorituskykyä. Tutustut myös virhetermien laskentatapoihin regressioanalyysissä.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Ymmärrät erilaiset regressiomenetelmät ja niiden soveltamisen liiketoimintasovelluksiin.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat käyttää ja soveltaa erilaisia regressiomenetelmiä. Osaat erilaisten regressiomallien käytön ja osaat vertailla niiden antamia tuloksia sekä analysoida mallin suorituskykyä. Osaat yleisimmät virhetermien laskentatavat regressioanalyysissä.

Sisältö

Regressioanalyysin peruskäsitteet
Yleiskatsaus regressiomenetelmiin
Lineaarinen regressio
Epälineaarinen regressio
Logistinen regressio
Random Forest -regressiomenetelmä
Regressioanalyysin tulosten tulkinta
Mallin tarkkuuden arviointi

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Tunnet joitakin regressiomenetelmiä. Osaat käyttää suppeasti regressiomalleja. Osaat jonkin virhetermien laskentatavan regressioanalyysissä.

Tyydyttävä (2)
Tunnet ja löydät erilaisia regressiomenetelmiä. Osaat käyttää joitakin regressiomalleja. Osaat joitakin virhetermien laskentatapoja regressioanalyysissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Osaat käyttää erilaisia regressiomenetelmiä. Osaat joidenkin regressiomallien käytön ja mitata mallin suorituskykyä. Osaat tavallisimmat regressioanalyysin virhetermien laskentatavat.

Kiitettävä (4)
Osaat soveltaa ja vertailla erilaisia regressiomenetelmiä. Osaat erilaisten regressiomallien käytön ja osaat vertailla niiden antamia tuloksia sekä analysoida mallin suorituskykyä. Osaat yleisimmät regressioanalyysin virhetermien laskentatavat ja tehdä johtopäätöksiä tulosten perusteella.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Osaat suositella ja perustellen ehdottaa sopivia regressiomenetelmiä tiettyihin liiketoimintaongelmiin. Osaat erilaisten regressiomallien käytön ja osaat tulkita niiden antamia tuloksia sekä tulkita mallin suorituskykyä. Osaat selittäää regressioanalyysin virhetermien laskentatavat ja muuttaa toteutusta tulosten perusteella.