Siirry suoraan sisältöön

Pilviarkkitehtuurit ja -alustatLaajuus (4 op)

Tunnus: TT00CE21

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Juho Pekki,

Osaamistavoitteet

Opit pilvipohjaisen arkkitehtuurisuunnittelun perusperiaatteet. Tunnet pilvimallit, toimijat ja niihin sisältyvät teknologiat, niiden sekä mitä eroa on eri pilvimalleilla. Osaat ottaa käyttöön pilvialustan, ja tunnet sille oleelliset teknologiat.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Opiskelija hallitsee teorian pilvipalvelujen osa-alueista: käsitteet, rakenteet, käytetyt tekniset toteutustavat ja erilaiset pilvipalveluiden mallit. Lisäksi opiskelija hallitsee suunnittelun perusteet ja tunnistaa eri palvelumallien tuomat edut ja haitat.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Opiskelija tuntee suurimmat pilvipalvelutarjoajat ja osaa käyttää niiden tunnetuimpia palveluita.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan pilvipalveluihin ja niiden ominaisuuksiin:

Pilvipalveluiden hyödyt/haitat
Pilvipalvelumallit
Pilvipalvelualustat
Pilvipalveluiden käyttö

Esitietovaatimukset

Linuxin käyttö ja hallinta
Tietoverkot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Opiskelija tietää ja ymmärtää pilvipalveluiden peruskäsitteitä ja siihen liittyvää teoriaa. Opiskelija osaa käyttää pilvipalveluita avustetusti.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija tietää ja ymmärtää pilvipalveluiden peruskäsitteet ja siihen liittyvän teorian. Opiskelija osaa käyttää pilvipalveluita ohjatusti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tietää ja ymmärtää pilvipalveluiden peruskäsitteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää pilvipalveluita.

Kiitettävä (4)
Opiskelija tietää ja ymmärtää pilvipalveluidenkäsitteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää pilvipalveluita edistyneesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Opiskelija tietää ja ymmärtää pilvipalveluiden käsitteet ja siihen liittyvän teorian erinomaisesti. Opiskelija osaa käyttää ja valita sopivia pilvipalveluiden työkaluja edistyneesti, sekä pystyy ottamaan uusia pilvipalveluita itsenäisesti käyttöön.