Siirry suoraan sisältöön

Verkkojen ja palveluiden automatisointiLaajuus (4 op)

Tunnus: TT00CE22

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Juho Pekki,
  • Jarmo Viinikanoja,

Osaamistavoitteet

Tunnet verkkojen ja palveluiden automatisoinnin ja siihen liittyvät teknologiat. Tiedät kuinka verkkoja ja palveluita pystytään automatisoimaan, sekä tuntee keskeisimmät siihen käytetyt työkalut. Lisäksi opiskelija hallitsee automatisoinnin ja suunnittelun periaatteet ja osaa käytännössä toteuttaa automatisoituja palveluja vaatimusmäärittelyjen pohjalta huomioiden rajoitteet.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Opiskelija tietää kuinka verkkoja ja palveluita pystytään automatisoimaan, sekä tuntee keskeisimmät siihen käytetyt työkalut.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Opiskelija kykenee automatisoimaan verkkoja ja palveluita, sekä valitsemaan tarpeeseen sopivat työkalut.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan verkkojen ja palveluiden automatisointiin:

Automatisointi
Orkesterointi
Työkalut

Esitietovaatimukset

Linuxin käyttö ja hallinta
Tietoverkot
Palvelimet ja kontitus
Ohjelmoinnin perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Opiskelija tietää ja ymmärtää verkkojen ja palveluiden automatisointiin liittyviä peruskäsitteitä ja niihin liittyvää teoriaa. Opiskelija osaa automatisoida verkkoja ja palveluita avustetusti.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija tietää ja ymmärtää verkkojen ja palveluiden automatisointiin liittyviä peruskäsitteitä ja niihin liittyvää teorian. Opiskelija osaa automatisoida verkkoja ja palveluita ohjatusti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tietää ja verkkojen ja palveluiden automatisointiin liittyviä peruskäsitteitä ja niihin liittyvää teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa automatisoida verkkoja ja palveluita.

Kiitettävä (4)
Opiskelija tietää ja ymmärtää verkkojen ja palveluiden automatisointiin liittyvät käsitteet ja niihin liittyvää teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa automatisoida verkkoja ja palveluita edistyneesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Opiskelija tietää ja ymmärtää verkkojen ja palveluiden automatisointiin liittyvät käsitteet ja siihen liittyvän teorian erinomaisesti. Opiskelija osaa käyttää ja valita sopivia verkkojen ja palveluiden automatisointi työkaluja edistyneesti, sekä pystyy ottamaan uusia automatisointi työkaluja itsenäisesti käyttöön.