Siirry suoraan sisältöön

IT-alan asiantuntijaksi kehittyminenLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CL50

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Jarmo Nevala,

Osaamistavoitteet

Opintojakson aikana opit ymmärtämään miten kehityty IT-alan asiantuntijaksi ja miten tämän kehitys liittyy elinikäiseen oppimiseen. Opintojakson tavoitteena on tukea opiskelijoiden ammatillista kasvua ja kehittymistä IT-alan asiantuntijoina sekä antaa heille valmiuksia suunnitella, toteuttaa ja arvioida osaamistaan.

Opintojakson aikana opit ymmärtämään asiantuntijaksi kehittymisen vaiheet sekä huomioimaan hyvät käytännöt ja eettiset kysymykset.

EUR-ACE Monialainen osaaminen
Ymmärrät asiantuntijuuden moniulotteisuuden sekä siihen liittyvän elinikäisen oppimisen vaatimukset. Tunnistat alan kehittyvän ja muuttuvan jatkuvasti ja olet valmis kehittymään sen mukana.

Sisältö

Elinikäinen kehittyminen
Hyvät käytännöt
Eettiset kysymykset
Asiantuntijuus

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa kuvata asiantuntijuuden kehittymisen vaiheet ja niiden merkityksen IT-alan työelämässä. Opiskelija osaa tunnistaa omat vahvuutensa ja kehittämistarpeensa IT-alan asiantuntijana ja laatia itselleen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja oppimistaan kriittisesti ja reflektiivisesti sekä antaa ja vastaanottaa palautetta. Opiskelija osaa toimia IT-alan eettisten periaatteiden ja hyvien käytäntöjen mukaisesti sekä ottaa huomioon erilaiset näkökulmat ja intressit.