Siirry suoraan sisältöön

PienryhmäpedagogiikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: KP00CC79

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Sami Lehto, pop/jazz
  • Eeva Oksala, klassinen

Osaamistavoitteet

Olet perehtynyt yhtyeen ohjauksen perusteiden keskeisiin opetusmenetelmiin sekä opetusmateriaaleihin ja kykenet kehittämään ja soveltamaan niitä. Sinulla on perusvalmiudet opettamiseen ja opettajan työhön. Osaat toimia erilaisten pienryhmien kuten bändiryhmien tai kamarimusiikkikokoonpanojen ohjaajana ja pystyt tuottamaan ja valitsemaan ryhmiin soveltuvaa opetusmateriaalia. Hahmotat ryhmädynamiikkaan, vuorovaikutukseen ja ryhmäytymiseen liittyviä perusilmiöitä ja osaat hyödyntää omia persoonallisia ja musiikillisia vahvuuksiasi pienryhmän ohjaajana. Olet perehtynyt oppimisen ohjaukseen ja arviointiin käytännön opetustyössä sekä osaat toimia työyhteisössä. Osaat arvioida omaa ja toisten osaamista rakentavasti, innostavasti ja realistisesti. Osaat tuottaa soveltuvaa oppimateriaalia verkko-oppimisympäristöön ja toimia vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Sisältö

Opintojaksolla perehdyt eri kokoonpanoille ja tyylisuunnille sovitettuun tai sävellettyyn materiaaliin ja harjoittelet niiden kehittämistä ja soveltamista käytännön opetustilanteisiin. Tutustut ryhmädynamiikan, vuorovaikutuksen ja yhteissoiton perusteisiin ja opettelet tyypillisten yhtyeopetustilanteiden suunnittelua, toteuttamista ja hallintaa opettajan ammattietiikkaa noudattaen. Tuotat oppimateriaalia verkko-oppimisympäristöön sekä tutustut saatavilla oleviin tarkoituksenmukaisiin digitaalisiin opetussovelluksiin. Seuraat ja vertaisarvioit muiden opiskelijoiden opetusharjoittelua.

Esitietovaatimukset

Olet perehtynyt pop/jazz-musiikin yhtyesoiton tai klassisen musiikin kamarimusiikin perusteisiin ja ymmärrät eri oppimiskäsityksiä musiikin oppimisen yhteydessä. Ymmärrät opetussuunnitelmien merkityksen opetuksen perustana. Osaat käyttää verkko-oppimisympäristöjä opinnoissasi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Osaat suunnitella ja toteuttaa itsenäisesti opetustunteja. Osoitat oppimistehtävissäsi, että olet perehtynyt yhtyesoiton/kamarimusiikin perusteiden keskeisiin opetusmenetelmiin ja opetusmateriaaleihin ja kykenet soveltamaan niitä. Sinulla on perusvalmiudet opettamiseen ja opettajan työhön. Osaat arvioida omaa opetustasi sekä oppilaitasi käytännön opetustyössä. Osaat arvioida myös toisten opettamista rakentavasti ja realistisesti.