Siirry suoraan sisältöön

Harmoniasoitin 1Laajuus (10 op)

Tunnus: KP00CC87

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Juha Kujanpää

Osaamistavoitteet

Pystyt käyttämään instrumenttia luontevasti sekä oman laulusi säestämiseen että yhteislaulu- ja soittotilanteissa säestyssoittimena. Pystyt omaksumaan kappaleita instrumentilla sekä nuotista että kuulonvaraisesti ja soinnuttamaan itse melodioita. Tunnistat instrumenttiosaamisesi tason sekä sen jatkuvan ylläpitämisen ja kehittämisen merkityksen sekä omaat valmiudet jatkuvaan oppimiseen. Löydät yhteistyössä opettajasi kanssa teknistä tasoasi vastaavaa ja itsellesi sopivaa, kehittymisesi kannalta optimaalista ohjelmistoa. 

Sisältö

Opintojaksolla pyrit syventämään omia instrumenttitaitojasi. Opiskelet soittotekniikkaa, nuotinlukua ja prima vistaa, tyylinmukaisia säestystapoja sekä korvakuulolta että reaalisointumerkeistä, melodian soinnutusta ja improvisaatiota.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Pystyt käyttämään instrumenttia luontevasti oman laulusi säestämiseen ja yhteissoitotilanteissa. Osoitat taitoa omaksua kappaleita sekä löytämään niille säestystapoja sekä nuotista että kuulonvaraisesti.Kykenet soinnuttamaan melodioita itsenäisesti. Tunnistat oman instrumenttiosaamisesi tason ja ymmärrät sen jatkuvan ylläpitämisen ja kehittämisen merkityksen. Osallistut aktiivisesti opettajan kanssa yhteistyöhön ja etsit itsellesi sopivaa ohjelmistoa kehittymisesi tueksi. Osoitat valmiudet jatkuvaan oppimiseen ja oman osaamisesi systemaattiseen kehittämiseen. Pystyt itsenäisesti löytämään ja hyödyntämään oppimisresursseja, jotka tukevat teknistä tasoasi vastaavan ohjelmiston valintaa ja soveltamista.

Lisätiedot

Harmoniasoittimella tarkoitetaan tässä säestämiseen tarkoitettua soitinta, jolla voi toteuttaa sointuja, rytmiikkaa ja melodiakulkuja. Lähtökohtaisesti soitin on piano - tapauskohtaisesti se voi olla myös kitara, harmonikka tai konserttikantele, mikäli sinulla on vahva instrumenttitausta ko. soittimessa.